Feiten achterhalen over jouw huis, hoe doe je dat?

Hoe achterhaal je de belangrijkste feiten van je huis? Deze feiten zijn belangrijk als je het huis te koop wilt zetten. We geven je een aantal tips hoe je deze kan achterhalen.

Feiten achterhalen

Onbewust zit je huis vol feiten zonder dat je hier wellicht vanaf wist. Weet jij bijvoorbeeld in welk jaar het huis is gebouwd en wat voor een type dak er op zit? Hoeveel woonoppervlakte heeft het huis en wat is de totale inhoud? Al deze feiten over je huis moeten achterhaald worden om tot een zo’n compleet mogelijke advertentie te komen. Hoe kan je deze feiten achterhalen als je deze niet weet?

Makelaar

Wanneer je het huis koopt krijg je bij het huis een brochure. In de brochure staan onder andere alle kenmerken van het huis. Bewaar deze brochure goed want het komt van pas wanneer je het huis te koop wilt zetten. Mocht je de brochure onverhoopt kwijt raken dan kan je de brochure opvragen bij de makelaar die je destijds hebt gehad.

Funda

Wanneer je op Funda zoekt naar een huis bij jouw in de straat zie je wanneer je een huis aanklikt de optie ‘kenmerken’. Onder het ‘kenmerken’ gedeelte vindt je alle feiten over dat huis. Wanneer het huis naast jou ook te koop staat kan je heel veel informatie van het huis van je buurman halen. Zie de afbeelding hieronder.

feiten acterhalen huis verkoop huis
bron: Funda

Andere optie

Mocht er geen huizen te koop staan in jou straat kan je binnen het Funda platform kiezen voor verkochte huizen. Binnen het zoekgedeelte van Funda kan je helemaal bovenaan kiezen voor Te Koop of Verkocht. Standaard staat dit op Te Koop.

feiten acterhalen huis verkoop huis verkocht gekocht
bron: Funda

Wanneer er onlangs geen huizen zijn verkocht in de straat. Kan je er altijd nog voor kiezen om naar hetzelfde type huis te kijken maar dan in een andere woonplaats. Sinds het jaar 2000 zijn er namelijk in Nederland heel veel zogenaamd vinex wijken gebouwd waarbij de type huizen steeds hetzelfde is. De kenmerken van deze huizen zijn dan ook steeds gelijk al is het wel aan te bevelen om de kenmerken te vergelijken. Zo heeft natuurlijk niet elk huis vloerverwarming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *