We delen graag het recept van een Thaise vegetarische soep. Met deze soep waan je heel voor even in Thailand en geniet je van alle smaken die je daar kan vinden.
Ingrediënten
- 1 blok tofu
- 1 grote Chinese kool
- 10 (stro)champignons in plakjes gesneden
- 1 liter water
- 2 eetlepel lichte Chinese sojasaus
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel azijn
- ½ theelepel peper
- 1 theelepel suiker
- 1 lente-uitje (gesneden in kleine stukjes)
Bereidingswijze
- Snij de tofu in blokjes van ongeveer2 centimeter. Was de Chinese kool en haal de bladeren uit elkaar. Snij elk blad in de lengte doormidden en snij die helften vervolgens in stukjes van ongeveer 2 centimeter.
- Breng het water aan de kook, voeg hier sojasaus, suiker, azijn en zout aan toe en laat het 1 minuut staan. Voeg de champignons en Chinese kool toe en laat deze koken.
- Wanneer de groenten gaar zijn kan je de tofu toevoegen. Laat de soep nog even doorkoken.
- Verdeel de soep over de kommen en besprenkel elke kom met de lente-uitjes.
Overige informatie
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: Ongeveer 20 minuten
Keuken benodigdheden: 1 pan.