Zichtbaarheid van je huis vergroten op Funda

funda zichtbaarheid vergroten voorbeeld huis gronigen afbeelding

Zie zo, je huis staat op Funda. Nu zal je elke week wel een aantal bezichtigingen gepland hebben staan.. Is dit niet het geval? Lees dan dit artikel waarin we uitleggen welke mogelijkheden Funda biedt om de zichtbaarheid te vergroten voor jouw huis.

Zoeken op Funda

Wanneer de koper voor het eerst op de funda website kijkt heb je de mogelijkheid om huizen te zoeken specifiek op één straat in je woonplaats of in het gehele land. Daarbij kan de koper aangeven hoe duur de woning maximaal mag zijn. Als die dan op ‘zoek’ klikt zal funda woningen gaan zoeken die voldoen aan dit criteria.

Wanneer jouw huis voldoet zal je als resultaat naar voren komen als één van de (vele) woningen. Afhankelijk van welke modules je hebt afgenomen wordt je als eerste getoond of kom je pas terug op pagina 5 in de resultatenlijst. Funda is namelijk zo ingesteld dat deze eerst de resultaten laat zien van woningen die de meeste modules hebben afgenomen. Om als eerste resultaat naar voren te komen zal je dus meerdere modules moeten afnemen.

Voorbeeld

Hieronder laat ik een voorbeeld zien van een huis in Groningen die de modules plattegrond, 360 graden foto, video en promolabel hebben afgenomen. Hiermee hopen de verkopers hoger in de zoekresultaten van funda te komen.

Hoe hoog je in de zoekresultaten naar voren komt hangt natuurlijk ook af van waar de potentiële koper op zoekt. Zoekt de koper namelijk op jouw straat of buurt zal je eerst bovenaan staan dan als de koper zoekt op de provincie waar je in woont. Al deze factoren maakt het soms lastig om te bepalen welke module wel meerwaarde biedt en welke niet. In een ander artikel geef ik mijn persoonlijke mening wat je moet doen aan promotie en welke modules essentieel zijn.

funda zichtbaarheid vergroten voorbeeld huis gronigen

funda zichtbaarheid vergroten voorbeeld huis gronigen details

Zichtbaarheid vergroten

Als je hoger in de zoekresultaten wilt komen te staan bij Funda dien je meerdere modules af te nemen. Hiermee vergroot je de zichtbaarheid dat je woning ook daadwerkelijk aangeklikt wordt door een potentiële koper. Immers zullen de woningen op pagina 1 eerder bekeken worden dan de woningen op pagina 20. Uiteraard moet je dit wel met een korreltje zout nemen. Wanneer de potentiële koper een goed beeld heeft in welke buurt hij of zij wil gaan wonen maar het voor de zichtbaarheid niet zoveel uit aangezien ze dan toch wel alle woningen gaan bekijken. Wanneer de koper geen idee heeft in welke buurt ze willen gaan wonen wordt het wel belangrijker om hoger in de zoekresultaten te komen. Dit komt dan weer ten goede voor de zichtbaarheid van de woning.

Wellicht ook interessant

Lees hier het artikel waarin wordt uitgelegd waarom Funda zo belangrijk is voor het succesvol verkopen van je huis en welke modules er allemaal zijn.

funda logo ingestelde afbeelding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *