Zelf Thaise Pad Thai maken

familie-van-dokkumburg-zelf-thaise-pad-thai-maken

Super eenvoudig en binnen 15 minuten klaar!Iedereen die weleens in Thailand is geweest heeft vast en zeker Pad Thai gegeten. Pad Thai is relatief eenvoudig te maken en kost je 15 minuten aan tijd. Ideaal als je geen zin hebt om langdurig in de keuken te staan.

Voordat we beginnen met het uitleggen welke ingrediënten je nodig bent eerst even een korte Thaise les. Pad Thai betekent niets anders dan ‘gebakken noodles’. Pad Thai is het nummer 1 gerecht in Thailand. Het mooie van Pad Thai is dat je dit kan variëren in zowel een vegetarische als vlees variant. Je kan ervoor kiezen om er kip, garnalen, varken, biefstuk of tofu doorheen te bakken. Doe vooral zelf waar je zin in hebt.

Je kan het vergelijken met de Nederlandse Stamppot waar je spekjes of rookworst doorheen kan roeren.

 

familie-van-dokkumburg-zelf-thaise-pad-thai-maken

 

Bereidingswijze (4 personen)

  1. Voor de saus: meng rietsuiker, sojasaus, sriracha, limoensap en tamarindepasta.
  2. Voor de noedels: kook de noedels gaar volgens de verpakking.
  3. Verhit de wok. Voeg twee eetlepels arachideolie toe. Roerbak drie eitjes (goed door husselen zodat je stukjes ei krijgt). Haal ze uit de wok en zet opzij.
  4. Verhit opnieuw wat arachideolie in de wok. Schil en snij de wortelen in julienne. Wok ze 2 minuten op hoog vuur.
  5. Snij de babymaïs in drie. Doe ze samen met de peultjes in de wok bij de wortelen. Wok 2 minuten verder.
  6. Voeg 200g sojascheuten toe. Wok op.
  7. Snij drie lente-uitjes in ringetjes. Wok ze met de rest van de groenten. Voeg de in blokjes gesneden tofu toe. (wanneer je vlees of vis hebt dien je deze van te voren al te bakken)
  8. Meng de saus en de gekookte rijstnoedels onder de groenten.
  9. Meng als laatste het gebakken ei onder de noedels en groenten.
  10. Afwerking: serveer in een bord. Werk af met koriander, grofgehakte gezouten pinda’s en partjes limoen.

De ingrediënten

  • 200 g rijstnoedels
  • 3 eieren
  • 200 g taugé
  • 2 wortelen
  • 50 g peultjes of sluimererwten
  • 10 babymaïs
  • arachideolie
  • 200 g tofu, kip, varken, biefstuk of garnalen

voor de afwerking

  • 1 handvol koriander (vers)
  • 4 el gezouten pinda’s
  • 1 limoen

voor de saus

  • 5 el sojasaus
  • 5 el rietsuiker
  • 2 kl tamarindepasta
  • 2 kl sriracha
  • ¼ limoen

En zo wordt het gemaakt

Alle ingrediënten zijn te koop bij de supermarkt zoals Albert Heijn!

familie-van-dokkumburg-frans-vandokkumburg4

Dit bericht is geschreven door Frans van Dokkumburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *