Yoga Retreat in Thailand, onze ervaring

yoga retreat mala dhara chiang mai thailand frans

Nu we toch in Thailand zijn moeten we natuurlijk ook een weekendje alles los laten in een Yoga Retreat. Yoga en Meditatie staat er op het programma. Hierbij onze ervaring.

Yoga Retreat

Zoals de meeste mensen al weten verblijven we voor enige tijd in Thailand. Hier wonen en werken we als Digitale Nomaden. Dit houdt in dat we doordeweeks aan het werk zijn en in het weekend dingen ondernemen. In een eerder artikel heeft Samantha al verteld hoe haar eerste ervaring was met meditatie. In dit artikel vertellen we hoe onze ervaring is geweest tijdens een lang weekend in een Yoga Retreat in Chiang Mai.

yoga retreat mala dhara chiang mai thailand view

Bookyogareatreats

Wanneer je op zoek gaat naar een Yoga Retreat in Thailand kom je al snel op de website uit van bookyogaretreats. Dit is een website waarin je in één oogopslag een lijst krijgt van Yoga Retreats in de hele wereld. Nadat je in ons geval Thailand kiest als bestemming krijg je alle beschikbare Yoga Retreats te zien voor de aankomende periode. Wat opzich wel leuk is om te zien dat je zoveel verschillende opties hebt wat betreft Yoga Retreats. Zo zijn er in de eerste plaats heel veel verschillende types yoga mogelijk. Heb je weleens gehoord van hatha yoga of yin yoga of deze: anusara yoga. Voor mij als leek zegt me dit dus helemaal niks maar als je in het wereldje zit weet je dat er een (groot) verschil zit tussen deze. Daarnaast zijn er Yoga Retreats die in stilte worden gehouden terwijl andere dit juist niet doen. En last but not least: hoelang wil je eigenlijk in een Yoga Retreat verblijven en wil je een gecertificeerd yoga leraar worden? Al met al aardig wat keuzes maar we hebben er eentje kunnen vinden die voldeed aan onze verwachtingen.

 

Mala Dhara Yoga Retreat

We zijn uiteindelijk uitgekomen bij het Mala Dhara Yoga Retreat. Reden dat we hiervoor gekozen hebben is dat de totale duur 4 dagen zou zijn, je genoeg tijd voor jezelf hebt en dat ze van die schattige huisjes hebben waar je in verblijft. Het Mala Dhara Yoga Retreat ligt een half uur ten oosten van Chiang Mai en je kan er eenvoudig komen met lokaal vervoer of met een taxi service zoals Uber of Grab. Wij zijn met lokaal vervoer gegaan en dit was een leuke ervaring om mee te maken aangezien je een aantal keren moet overstappen van ’truck’ om op de plaats van bestemming te komen. Eenmaal aangekomen kregen we ons welkomstdrankje en werden we naar ons huisje gebracht. Het mooie aan ons plekje is dat we helemaal geïsoleerd stonden in het midden van rijst plantages. Dit gaf voor ons echt het gevoel dat je even weg bent en heerlijk kan relaxen.

yoga retreat mala dhare eco resort chiang mai thailand heenreis

yoga retreat mala dhara chiang mai thailand frans ontvangst

mala dhara yoga retreat chiang mai thailand sauna huis

Programma

De dagindeling is als volgt:

Je begint de dag met een meditatie gevolgd door yoga. Dit is van 07:00 tot 09:00. Daarna staat het vegetarische ontbijt voor ons klaar. Na het ontbijt heb je tot 13:00 te tijd om iets voor jezelf te doen. Zelf hebben we gezwommen, gezond en op de andere dag hebben we heerlijk geslapen. Na de lunch heb je wederom tijd voor jezelf tot een uur of 16:00 waarna je wederom een lesje yoga krijgt gevolgd door meditatie. Na dit alles heb je even tijd voor jezelf voordat het avondeten geserveerd wordt. Na het diner is het rond 21:00 uur maar ben je totaal gesloopt en wil je niets liever dan naar je bedje toe.

yoga retreat mala dhare eco resort chiang mai thailand programma

mala dhara yoga retreat chiang mai thailand zwembad

Yoga en Mediteren

Ons verblijf zou van vrijdagmiddag tot maandagmiddag zijn dus we hadden alle tijd om naast het programma tot rust te komen. Zo kan je lekker gaan relaxen, zwemmen en zonnen bij het zwembad of een dutje doen. Het programma was prima vol te houden al moet ik eerlijk toezeggen dat ik de laatste 2 Yoga sessies heb laten lopen omdat ik last had van mijn spieren en ik heel erg moe was. Wellicht toch iets teveel ingespannen de laatste maanden???

yoga retreat mala dhara chiang mai thailand

yoga retreat mala dhara chiang mai thailand samantha

yoga retreat mala dhara chiang mai thailand frans

yoga retreat mala dhara chiang mai thailand frans massage

Lekker eten

Het mooie aan dit Yoga Retreat is dat het eten en drinken er gewoon bij in zat.Natuurlijk moest je voor de koffie, wijn of iets anders betalen maar je verhongerd in ieder geval niet. Het eten is vegetarisch en is zoveel mogelijk ecologisch bereid. We zaten in een groep met 7 andere dames dus ik voelde me best trots dat ik het tenminste wel aangedurfd heb om mee te gaan naar zo’n Yoga Retreat! Of was het gewoon dom…? 🙂

In ieder geval is het een leuke ervaring geworden die ik niet snel zal vergeten ook al komt dat alleen al door de pijn die je moet doorstaan tijdens zo’n Yoga sessie. Ik zal dan nooit en nimmer meer zeggen dat Yoga niks voorstelt!

 

yoga retreat mala dhara chiang mai thailand frans food

yoga retreat mala dhara chiang mai thailand company

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *