Weet jij nog wat je deed op 11 september 2001?

familie-van-dokkumburg-11-september-2001-aanslagen-amerika

De aanslagen in Amerika. Ik was aan het werk op een asielzoekerscentrum in het noorden van het land en had Hans net ontmoet. Omdat ik aan het werk was en daarom de radio of televisie niet aanhad, was ik mij van geen kwaad bewust van wat de gehele wereld op zijn kop zette die bewuste dinsdag.

Ik belde naar Hans en hij vertelde dat Rob, zijn broer, hem net gebeld had met de mededeling je moet je televisie aanzetten want hier gaat iets niet helemaal goed. Hans zei ook dat ik de televisie of radio aan moest zetten. Zo gezegd zo gedaan.

Het was stil aan de andere kant van de lijn, ik hoorde geluiden zoals sjee wat gebeurd hier de derde wereld oorlog breekt uit of wat is dit nou weer. Ik zei tegen Hans ik spreek je vanmiddag en verbrak de verbinding omdat wat ik zag op de televisie, mijn pet te boven ging.

Ik was er stil van en vele met mij die inmiddels in de receptie waren gekomen.

familie-van-dokkumburg-11-september-2001-aanslagen-amerika-pentagon

Dit is wat Hans en ik ons herinneren van 11 september 2001.

3000 slachtoffers

Er zijn bijna drieduizend onschuldige slachtoffers gevallen, dit zijn de mensen die in de Twin Towers waren en de mensen die in de vier vliegtuigen zaten en de mensen die aanwezig waren in het Pentagon.

Het is nooit helemaal duidelijk geworden wie precies achter de aanslagen zaten, er is veel onderzoek geweest maar tot op heden zijn er nog onduidelijkheden over. Er worden vele namen genoemd. Wel is duidelijk geworden wie de kapers waren op de vluchten.

Vandaag is het 8 september 2016, we zijn 15 jaar verder en elk jaar komen de afschuwelijke beelden weer op het scherm. Wereldwijd gaan de aanslagen nog steeds door op onschuldige burgers. Je zal je af kunnen vragen, leert men dan helemaal niets van het verleden ?

familie-van-dokkumburg-11-september-2001-aanslagen-amerika

Ik heb er geen antwoord op, maar vind het wel raar dat het niet ophoudt! Respecteer elkaar en leer van elkaar, laat sommige dingen rusten en pak andere zaken op. Luister naar elkaar. Dan zijn wij al een stukje bezig met Wereld vrede.

XKa

familie-van-dokkumburg-11-september-2001-aanslagen-amerika-ground-zero

familie-van-dokkumburg-11-september-2001-aanslagen-amerika-ground-zero2

familie-van-dokkumburg-11-september-2001-aanslagen-amerika-ground-zero1

boek new york

Bekijk hier!

powerfood eten in new york en friesland

Bekijk hier!

Een reactie op “Weet jij nog wat je deed op 11 september 2001?

  1. Frans van Dokkumburg zegt:

    Ik weet het ook nog. Ik zat in de auto terug op weg naar huis totdat een collega instapte en die vertelde wat er gebeurd was. Het was een hele aparte terugreis. Thuis gelijk de TV aangezet waar het alleen maar over de aanslagen ging. Elk uur kwamen er ongeveer nieuwe feiten boven tafel maar inderdaad is het tot op heden nooit helemaal helder geworden wie het heeft gedaan en met welk motief….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *