Wat zijn naast Funda de alternatieven om je huis te verkopen?

funda alternatieven huislijn speurders jaap marktplaats

Funda is het meest bezochte platform in Nederland waar woningen te koop worden aangeboden. Is het überhaupt wel mogelijk om je huis zonder Funda te verkopen? We hebben een aantal alternatieven op een rij gezet.

Funda

Zoals de meeste van jullie wel weten is Funda het grootste platform van Nederland waar je woningen kan vinden die te koop worden aangeboden. In een eerder artikel hebben we uitgebreid geschreven waar je Funda voor kan gebruiken en welke mogelijkheden het platform allemaal biedt. Maar uiteraard is Funda niet de enige. Wanneer je geen gebruik wilt maken van Funda hebben we een aantal alternatieven welke we hier hebben beschreven. Wanneer je gebruik wilt maken van één van deze alternatieven doe je er goed aan om toch alle andere ook te bekijken aangezien je dan een goed beeld krijgt van elke platform voor jou kan betekenen.

 

Markplaats.nl

Marktplaats.nl is de website voor als het gaat om het kopen en verkopen van spullen die zowel nieuw als tweedehands zijn. In de loop der jaren is het aanbod en categorieën waar je in kan zoeken steeds verder uitgebreid en sinds een paar jaar bestaat er ook de mogelijkheid om een advertentie te plaatsen waarbij je het huis te koop aanbiedt. In de linkerkolom vindt je de categorie ‘huizen en kamers’ en vanuit daar kan je zoektocht beginnen. Je vindt hier huizen in zowel Nederland als in het buitenland en je kan er je huis verhuren of verkopen.

marktplaats.nl marktplaats alternatieven
Bron: Marktplaats.nl

Jaap.nl

Jaap.nl is een goed alternatief wat betreft Funda.nl. Jaap.nl geeft zelf aan dat ze elke maand rond de 800.000 unieke bezoekers heeft. Daarnaast hoef je geen gebruik te maken van een (NVM) makelaar maar kan je het huis zelfverkopen. Tevens zijn ze transparant door iedereen gelijk te behandelen zowel de verkoper als de branchevereniging of makelaar waar de verkoop via loopt.

Zelf komen ze met deze statement

Voorbeeld: Als je op JAAP.NL een woning zoekt en vervolgens op de resultatenpagina ‘prijs oplopend’ aanklikt, laten wij alle huizen in de goede volgorde zien die aan jou zoekopdracht voldoen. Dit ongeacht wie de woning aanbiedt: NVM, VBO, VastgoedPRO of particulieren. Wij geven géén voorkeursbehandeling aan een specifieke makelaarsvereniging. Hierdoor zie je bij ons wél een transparante weergave van het actuele woningaanbod.”

jaap.nl jaap
Bron: Jaap.nl

Huislijn.nl

Huislijn.nl is een relatief nieuwe website waar je het huis op kan plaatsen. Naast gewone woningen kan je ook je recreatiewoning te koop zetten of maar één kamer. Dit platform heeft verder de mogelijkheid om een huis in een bepaalde categorie te laten plaatsen. Denk dan aan Appartement, Landelijk, Gelijkvloers, Starterswoning of Kindvriendelijk. Door jou huis in één van deze categorieën te plaatsen ziet de potentiële koper direct jouw woning. Huislijn.nl is een goed alternatief voor funda.

huislijn.nl huislijn
Bron: huislijn.nl

Speurders.nl

Speurders.nl is een goede plaats om nieuwe en/of tweedehands spullen te kopen of te verkopen. Speurders.nl is met name interessant als je een recreatiewoning hebt die je wilt verkopen. Tevens kan je Speurders.nl vergelijken met Marktplaats alleen heeft Marktplaats.nl per maand veel meer unieke bezoekers. Speurders.nl heeft naar mijn idee wel een betere structuur wat betreft categorieën dan Marktplaats.nl.

speurders.nl speurders
Bron: Speurders.nl

Altijd al je eigen huis van Stro willen bouwen?

funda alternatief bouwen met stro

Bekijk hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *