Goede voornemens voor het nieuwe jaar?

boom groen mooi

Januari is weer in aantocht en iedereen zet voor zichzelf doelen om het nieuwe jaar goed te beginnen! Wat zijn jouw goede voornemens? Om je op weg te helpen hebben wij er al een paar opgeschreven!

1 – Afvallen

Op nummer 1 van goede voornemens staat dan mensen willen afvallen. Bijna de helft van alle Nederlanders heeft overgewicht. Iedereen wil er natuurlijk goed en mooi uit zien, maar wist je eigenlijk wel dat overgewicht lijdt tot gezondheidsproblemen en futloosheid. De slogan: Hoe fitter je bent, hoe beter je je voelt en lekkerder je in je vel zit.

 

2 – Stoppen met Roken

Stoppen met roken staat op nummer 2 van goede voornemens. Veelal willen mensen stoppen met roken omdat het beter is voor hun gezondheid. Daarnaast bespaar je enorm veel geld in de maand door geen nieuwe sigaretten te kopen. Nicotine wat in sigaretten zit werkt helaas verslavend waardoor het lastig is om te stoppen met roken. Van alle mensen die jaarlijks proberen te stoppen houdt 10% het 1 jaar vol. Om dit vol te houden moet je er echt helemaal achterstaan anders kan je beter geeneens beginnen met dit voornemen. Wat goed is om te weten is dat gemiddeld een ex-roker 2,5 gestopt is voordat hij of zij helemaal stop met roken. Het kan dus wel ! Begin met 1 dag stoppen met roken en bouw dit langzaam uit.

familie van dokkumburg sigaret vrouw roken goede voornemens

3 – Familie en vrienden

Iedereen heeft het druk met zichzelf, gezin en/of werk.Het hele jaar probeer je alle ballen in de lucht te houden. Tijdens de wintermaanden wanneer iedereen ‘opgesloten’ zit in huis beseffen de meeste mensen dat ze meer tijd willen gaan doorbrengen met familie en vrienden. Vandaar dat dit op nummer 3 staat in de lijst van goede voornemens. Om woord bij het daad te voegen maak je elke maand op vaste momenten een aantal afspraken met je familie en vrienden. Hiermee creëer je rust. Ben je meer een spontaan type zet dan een aantal momenten in je agenda die je vrijhoudt (zonder afspraken daadwerkelijk in te plannen) om tijd te spenderen met familie en vrienden.

familie-van-dokkumburg-pen-agenda-kalender-afspraak-maken

4 – Sporten

Meer sporten staat op nummer 4 van goede voornemens. Sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. 25% van de Nederlanders sport helemaal niet. Dit zie je vaak terug doordat deze mensen aan overgewicht lijden of buiten adem zijn als ze 2 trappen oplopen. Beweging al dan niet intensief is goed voor je hart, mentale gezondheid en je liefdesleven. Dat het een goede voornemen is zie je terug in het aantal aanmeldingen op de sportschool in januari. Meestal beginnen de mensen fanatiek om na een aantal keer weer af te haken. Het is belangrijk als je wilt gaan sporten om iets te kiezen wat je echt leuk vindt. Probeer daarnaast om samen met iemand te gaan sporten zodat je een stok achter de deur hebt wanneer je even geen zin hebt.

5 – Stoppen met drinken

Op nummer 5 vinden we stoppen met drinken terug in de lijst van goede voornemens. Wanneer je op stap gaat is het vanzelfsprekend om een biertje of een ander drankje te drinken. Het hoort er eenmaal bij. Als dit de enige keer is in de week heb je niet zoveel te vrezen. Het wordt problematischer als je dagelijks één of meerdere drankjes drinkt. Wanneer hier sprake van is heeft drank een grote invloed in jou dagelijkse leven. Waar de één zich niet kan beheersen na het nuttigen van één drankje is de ander helemaal afhankelijk omdat het een verslaving is. Als je helemaal wil stoppen met drinken raden we om dit geleidelijk aan te doen i.p.v. abrupt stoppen. Tevens is het aan te bevelen om op de website van AA Nederland te gaan om te kijken of hun jou kunnen helpen. Wil je stoppen met drinken maar wel op stap gaan met je vrienden wees dan slim en wees de BOB door voor taxichauffeur te spelen.

 

familie van dokkumburg stoppen met drinken

6 – Meer genieten

Steeds jonger gaan mensen aan het werk en steeds langer moet je door werken. Dag in en dag uit werken is niet goed voor je en wanneer je ook nog een druk leven daarnaast hebt heb je kans dat je overwerkt raakt oftewel een burn-out krijgt. Om dit tegen te gaan hebben mensen vaak goede voornemens om meer te genieten van het leven en zodoende minder stress te ervaren. Daarom staat dit op nummer 6 in de lijst. Om je werk in een rustiger vaarwater te krijgen kan je ervoor kiezen om minder uren te gaan werken. Denk hier bijvoorbeeld aan 36- of 32 uur per week. Hoe lekker is het om maar 4 dagen te werken in plaats van 5. Gelukkig bieden werkgevers een mogelijkheid hiertoe. Daarnaast kan je samen met je gezin afspreken om 1 dag per week helemaal niks in te plannen om lekker te genieten van elkaar of de natuur. Meer genieten in je leven is de boodschap die wij je mee willen geven!

7 – Zaken regelen

Als toevoeging op punt 6 valt dit punt. Zaken op orde krijgen is één van de goede voornemens. Wanneer je de administratie op orde hebt, de tijd goed hebt ingedeeld zal je merken dat je minder gaat stressen. Doordat je minder stress ervaart zal je positiever in het leven staan en hoef je je minder zorgen te maken. Om je zaken op orde te krijgen is het aan te bevelen om een lijst van punten te maken en deze één voor één af te werken. Wanneer je een punt zelf niet kan oplossen, vraag dan de hulp in van een familielid of vriend(in).

8 – Nieuwe dingen leren

Wanneer je het gevoel hebt dat je in een sleur terecht bent gekomen kan je dit doorbreken door iets nieuws te gaan leren. Hiermee ontwikkel je je brein en zal je positieve prikkels ontvangen. Iets nieuws kan een nieuwe taal leren of een fotocursus volgen. Bedenk wel dat iets nieuws leren ook veel tijd en wellicht ook geld gaat kosten. Daarnaast kan het moeilijker zijn dan wat je verwacht. Maar bedenk: de aanhouder wint!

 

foto fototoestel fotograaf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *