Wat zijn jouw goede voornemens voor dit jaar?

wat zijn jouw goede voornemens

We zitten nu bijna halverwege januari en het is tijd om de lijst van goede voornemens eens door te nemen om te kijken of deze ook op die van mij staan en wat ik ervan vindt. Lees je mee en beoordeel zelf of jouw goede voornemen er ook op staat!

De goede voornemens voor 2018

Op nummer één op de lijst van goede voornemens staat afvallen. Ik denk dat bijna iedereen dit wel als voornemen heeft staan om een paar kilootjes lichter af te vallen zo aan het begin van het nieuwe jaar. In januari hebben we met Sinterklaas en Kerst en Oud & Nieuw een aantal feestdagen waar traditioneel uitgepakt wordt met cadeautjes en eten. Met oud en nieuw bijvoorbeeld neem je vaak meerdere oliebollen omdat ze nu eenmaal zo lekker smaken. Daarnaast liggen de meeste sportactiviteiten stil dus het gevaar ligt op de loer dat je het gaatje van de riem iets losser moet doen.  Zelf ben ik ook een gezelschapsmens en als er eten op tafel staat kan ik het niet laten om een stukje worst of een blokje kaas te eten. Anyway; om af te vallen zal je meer calorieën moet kwijtraken dan dat je dagelijks binnen krijgt. Een goede manier om dit te realiseren is om te gaan sporten. Dit kan door bijvoorbeeld te gaan voetballen of om te gaan bootcampen of om een andere sport uit te proberen.

Een tweede manier om af te vallen is om een gezonde levensstijl aan te houden waardoor je minder gaat schommelen in je gewicht. Gezond eten staat daarmee op de tweede plaats in de lijst. Ik had het eerder al over die lekkere oliebol op oudjaarsdag. Geniet met mate… Hiermee wil ik zeggen dat één oliebol eten goed is maar drie oliebollen teveel van het goede is. Heb je toch zin in die lekkere trek neem dan een stuk van je favoriete fruit. Als je dit op oudjaarsdag lukt moet de rest van het jaar ook geen probleem zijn. Door gezond te eten met fruit, noten en groente ga je op een gezonde manier afvallen.

wat zijn jouw goede voornemens

De lijst van goede voornemens

Stoppen met nagelbijten. Ai dat is echt jaar een voornemen van mezelf om door te voeren. Maar helaas sneuvelt het elk jaar weer tot ‘grote’ ergenis van Samantha. Je nagels zien er niet uit maar ja die dwang wat je in je hoofd hebt zitten op één of andere manier zorgt ervoor dat ik niet kan stoppen. Uiteraard zijn er middeltjes voor en ik heb er ondertussen een aantal gebruikt maar dat helpt alleen voor de korte termijn. Ik denk dat ik onbewust een soort van verslaving heb aangeleerd om dit te blijven doen.

Als we het toch over verslaving hebben: Roken is daar ook één van. Zelf is mijn rook ervaring tot twee weken op de middelbare school gebleven en daar ben ik super blij mee. Roken kost immers veel geld en je gaat er ook van stinken. Niet alleen uit je mond maar ook je kleding. Ben je weleens op een feest geweest waar (stevig) gerookt wordt? Op dat moment heb je het niet echt in de gaten, maar als je terugkomt zit je helemaal onder de rook waardoor je het beste direct kan gaan douchen en de kleding in de was kan gooien. Gelukkig wordt het roken op openbare plekken steeds verder ingeperkt echter hoop ik dat het niet zo moet zijn dat rokers nergens meer mogen roken. Het is en blijft een vrije keus! Maar goed; stoppen met roken staat op plek vier.

Op de laatste plek in onze lijst staat meer tijd vrijmaken voor jezelf en je gezin en vrienden. Elk jaar roepen we het en toch zijn we altijd maar weer druk met (rand)zaken die we op dat moment belangrijker vinden. Je gezin en familie gaat voor en zo hoort het ook te zijn. Plan daarom van tijd tot tijd een moment samen in om leuke dingen te doen. Dit kunnen uitgebreide maar ook simpele dingen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een boswandeling, een filmpje pakken of een keer uit eten. Door deze momenten samen te zijn ga je weer echt met elkaar praten in tijden dat je langs elkaar heen loopt.

Zo dit was ‘m dan, de top 5 van goede voornemens die elk jaar weer bovenaan staan op elk lijstje. Staat die van jou er ook op of heb je andere goede voornemens? Ik ben benieuwd; laat het weten in een reactie.

Bekijk hier!

Bekijk hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *