Wat kan je doen op oudejaarsavond – 5 tips

familie-van-dokkumburg-oudejaarsavond-samen-zijn-genieten-restaurant-hapje-drankje

Oudejaarsavond komt er weer aan en iedereen zit weer plannen te maken hoe ze het gaan vieren. Nog geen plannen? We hebben 5 tips!

Tip 1 – Nodig je vrienden uit

Nodig een stel vrienden uit waar je het goed mee kan vinden en ga hiermee uitgebreid eten en vooral lekker lang natafelen. Aangezien je de hele avond hebt heb je eindelijk weer eens tijd om goed bij te kletsen of een spelletje te spelen. Uiteraard hoort daar een borreltje bij.

Later op de avond kan je op straat gaan staan om daar een vuurkorf aan te steken. Zorg ervoor dat bij regen je onder een afdakje staat. Je kan dan uitstekend verder borrelen en je kan vrienden of buren uitnodigen om mee te vieren. Wanneer de klok 12 uur slaat kan je beginnen met vuurwerk af te steken om vervolgens door te gaan tot de late uurtjes

familie-van-dokkumburg-oudejaarsavond-samen-zijn-genieten-restaurant-hapje-drankje

Tip 2: Lekker op de bank TV kijken

Misschien niet zo leuk als tip 1 maar zeker niet minder gezellig. Wanneer is het namelijk voor het laatst dat je een hele avond op de bank TV hebt zitten kijken? Maak van te voren wat lekkere hapjes en drankjes klaar Ga alleen of met zijn alleen gezellig op de bank zitten, sla een kleedje over je heen en kijk lekker TV.

Wanneer het 12 uur is even naar (vlug) naar buiten toe om de buren een gelukkig nieuwjaar te wensen en om het vuurwerk te bekijken.

familie-van-dokkumburg-tv-kijken-oudejaarsdag-netflix-facebook-smart-tv

Tip 3: Samen met je familie een ruimte huren

Wat hedendaags steeds vaker gebeurd is om met bijvoorbeeld je familie een zaal of een andere ruimte te huren en hier je oudejaarsavond te vieren. Doordat je met een groep bent zullen de kosten uiteindelijk veel lager uitvallen en je hoeft je geen zorgen te maken om na afloop de boel op te ruimen. Bij diverse hotels kan je navragen of het mogelijk is om een zaal te huren. Vaak hebben ze een speciale actie met daarin de zaalhuur plus hapjes en drankjes waar je gebruik van kan maken. Wanneer je dit wilt doen is het wel aan te raden om te vragen wat ze doen betreft de aankleding van de zaal, niemand van de groep zit erop te wachten om oudejaarsavond door te brengen in een statige conferentie zaal waar totaal geen sfeer in zit.

familie-van-dokkumburg-synagoge-hal-conferentie-zaal

Tip 4 – Bezoek een stad in het buitenland

Waarom thuis blijven of oudejaarsavond vieren met vrienden en/of familie wanneer je het ook gewoon in het buitenland kan? Hoe tof is het om Oud en Nieuw te vieren in steden zoals New York, Rome of Parijs? Door een stedentrip te combineren met oud en nieuw sla je 2 vliegen in 1 klap. In de grote steden wordt er vaak een heel gezamenlijk groot feest gegeven die je gratis of tegen een vergoeding kan bijwonen. Dit is natuurlijk een “once in your lifetime story” wat je sowieso gedaan moet hebben. Het leuke is dat je de dag erop weer lekker op uit kan trekken om de stad verder te verkennen en om nog even na te genieten van het feest wat je de avond ervoor hebt meegemaakt.

familie-van-dokkumburg-stedentrip-rome-italie

Tip 5 – Nachtje weg in eigen land

Heel veel mensen boeken met Oud & Nieuw een nachtje weg en vieren zodoende oudejaarsavond in een andere stad. De grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht bieden verschillende festiviteiten waar je heen kan gaan. Geen zin om te feesten? Denk dan bijvoorbeeld eens aan één van de waddeneilanden of huur een kamer in een schattig pittoresk Bed&Breakfast hotel. En wil je met je gezin eropuit kan een huis of stacaravan huren op één van de vakantieparken.

familie-van-dokkumburg-vuurtoren-eiland-nederland

familie-van-dokkumburg-frans-vandokkumburg4

Dit bericht is geschreven door Frans van Dokkumburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *