Vergelijking smaken Kitkat Chunky

kitkat chunky lekker eten

Ditmaal een smakelijk bericht en wel een vergelijking tussen de verschillende smaken Kitkat Chunky. We hebben ze allemaal voor jou getest en de uitslag kan je hier teruglezen!

Kitkat Chunky

Vroeger had je de traditionele kitkat welke bestond uit een droge wafel met daaromheen een laagje melkchocolade. Dit lekkere tussendoortje is gemaakt door Nestle. In 2005 heeft Nestle geprobeerd om verschillende smaken aan de man te brengen maar dit is hopeloos mislukt. Het ging zo slecht dat Nestle besloot om de andere smaken op tiramisu en caramel na weer uit de schappen te halen. De eerste kitkat is gemaakt in 1935 onder de naam “Rowntree’s Chocolate Crisp”. Sinds 1937 heeft het de naam die wij vandaag de dag kennen. De naam is afgeleidt van een berucht achttiende-eeuwse dranklokaal voor heren. Sinds een paar jaar probeert Nestle weer vernieuwend te zijn met de chunky variant. Dit is een knapperige afgeleide van de traditionele variant.

Verschillende smaken

In Thailand liepen we in de supermarkt de chunky variant tegen het lijf en aangezien het 3 verschillende soorten smaken zijn moest Frans deze natuurlijk allemaal uitproberen. Maar om welke 3 smaken gaat het eigenlijk?

  • Green Tea
  • Peanut Butter
  • Cookies & Cream

Op een vrije middag besloot hij de stoute schoenen aan te trekken om ze alle 3 te kopen en vervolgens uit te proberen. Hij heeft er een tweetal filmpjes van gemaakt wat zijn bevindingen waren.

Introductie Kitkat Chunky

kitkat chunky lekker eten

Test & Vergelijking Kitkat Chunky

Calorieën

Wanneer je jezelf afvraagt of een kitkat chunky slecht is voor jou is het antwoord tweeledig. Als je elke dag één of meerdere van deze neemt zal dit niet ten goede komen voor je gezondheid. Neem je er af en toe eentje zal dit niet teveel kwaad kunnen mits je voldoende beweegt.

Op de website van kitkat.co.uk hebben ze een overzicht gemaakt van wat er precies in één reep zit. Ze geven aan dat je dagelijks maximaal 2000 calorieën binnen mag krijgen. één peanut butter reep bevat 226 calorieën. Voor vet geldt dat ze zeggen dat je maximaal 7% dagelijks mag innemen terwijl één reep 13% vet bevat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *