Veel geld verdienen binnen 1 dag? Ons verhaal!

4000 euro verdient met kiadis pharma beurs 21 dec 2016 geld verdienen

Veel geld verdienen binnen een dag is leuk voor de portemonnee. We laten zien hoe wij op één dag bijna €4000 euro hebben verdient met beleggen in aandelen!

Geld verdienen

Met beleggen is het mogelijk om in korte tijd veel geld te verdienen. In een eerder artikel hadden wij al uitgelegd waarom wij beleggen. Daarnaast hebben we ook een artikel gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe je geld kan verdienen met beleggen en wat je hiervoor moet doen. Vaak lees je op het internet alleen maar succesverhalen waarin wordt verteld hoeveel geld hebben verdient zonder daar bewijs voor aan te leveren. Wij hebben ook een keer ‘geluk’ gehad op de beurs en dit willen we graag met jullie delen. Maar wel met de verstandhouding dat we wel aangeven hoe we dit gerealiseerd hebben.

Kiadis Pharma

Ons succesverhaal begon eigenlijk met een vrij onschuldig bericht op 21 december 2016 waarin Kiadis Pharma aangaf ze doorgaan met de onderzoeken tegen een potentieel middel tegen leukemie nadat bij enkele van de 15 patiënten complicaties waren opgetreden. Als je dit bericht normaal gesproken in de krant leest hecht je er geen waarde aan, maar voor beleggers zijn dit grote nieuwtjes die het aandeel hevig kan doen stijgen of dalen. Het artikel was om 07:40 uur geplaatst die dag en om 09:00 gaat de Amsterdamse beurs open.

4000 euro verdient met kiadis pharma nieuws update

-8%

Om 09:00 opende de beurs en zat ik achter de computer om te kijken hoe de aandelen die dag zouden lopen. Ik had alleen Heineken in mijn portefeuille dus ik was opzoek naar een bedrijf waar ik aandelen kon kopen. Normaal gesproken zoek ik alleen bedrijven uit die AEX genoteerd staan. Denk hierbij een Shell, Abn, Ing of NN. Maar ik had mijn dashboard van Binck die ochtend anders ingedeeld en ik kan nu ook de AMX en ASCX fondsen bekijken. Mijn oog viel op één van de ASCX fondsen genaamd Kiadis Pharma en ik zie dat dit fonds opent op €8,9 en binnen 15 minuten rond de €8,1 staat, oftewel -8%. Zonder het fonds ook maar te kennen besluit ik om 2000 aandelen te kopen. Binnen 2 minuten had ik een glimlach op mijn gezicht aangezien ik €400 euro had gemaakt aangezien de koers omhoog ging.

4000 euro verdient met kiadis pharma beurs 21 dec 2016

Sterke daling

Maar goed, die glimlach verdween supersnel omdat de koers van het aandeel ineens heel erg zakte. Binnen 15 minuten daalde de koers tot bijna op €7 euro per aandeel. De koers was op dat moment -20%. Daar ging het idee van geld verdienen. Je hebt dan een keuze door rustig af te blijven wachten, je aandelen te verkopen of extra aandelen kopen. Vanuit de filosofie dat zo’n sterke koers schommeling niet normaal is en vanuit die gedachte heb ik nogmaals 2000 aandelen gekocht. Rond 09:30 die dag bezaten wij 4000 aandelen. Gelukkig voor ons gingen ook andere handelaren zich met het aandeel bemoeien want de koers ging op dat moment als een raket omhoog. Toen de koers op -16% stond heb ik nogmaals 1500 aandelen gekocht want ik ging er vanuit dat de koers nog wel verder omhoog ging lopen.

Stijging

Van 09:30 tot 10:15 bleef het aandeel maar stijgen en stijgen. Rond 10:15 bleef de koers hangen op €8,5 euro en dit zou ons op dat moment €4500 euro opleveren. Het grappige was dat er dat moment even geen handel was voor een paar minuten. Je ziet dan op je scherm allemaal streepjes (- – -) voorbij komen. Ik had op dat moment echt de gedachte dat ik eruit moet stappen omdat de koers weer omlaag zou gaan. Maar ja aan de andere kant stond de koers nog steeds op -5,3% van de beginstand dus het gevoelsmens in mijn zei dat de koers nog wel verder omhoog zou gaan. En tja dat hebben we geweten, binnen 20 minuten waren er €2000 euro aan opbrengsten verdampt.

Verkopen

Gelukkig voor ons ging de koers daarna weer snel omhoog om de verder dag maar een beetje te schommelen. Tegen 15:00 hebben we onze 5500 aandelen verkocht en hielden we €3900 (+10%) over aan dit avontuur. Niet slecht toch voor een dag ‘werken’.

Conclusie

Al met al is deze dag een onvergetelijke ervaring geweest waarin emoties rondom geld verdienen de overhand had. Op sommige moment had je echt het ‘zweet in de handen’ en op andere moment is het rationeel denken. Beleggen is een spel wat je zonder emotie moet kunnen spelen en waarbij soms snel moet acteren en op andere momenten rustig moet afwachten. Ik wil er wel even bij vertellen dat je alleen moet beleggen met geld wat je op de korte termijn niet nodig hebt. Het kan namelijk wezen dat je het geld langer dan een maand of zelfs een jaar moet missen. Zo konden we de gehele maand november geen transacties doen omdat onze aandelen op dat moment €2000 euro minder waard waren. Tevens willen we onszelf ook niet op de borst kloppen met dit succes. Zie het meer als een kijkje in de keuken hoe anderen geld verdienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *