Sweet Sixteen

familie-van-dokkumburg-sweet-sixteen

Dan word je dochter 16 en wat is de tijd snel gegaan.

Veel te vroeg uit haar holletje gekropen en woog niet veel zwaarder dan een pak suiker, ze had mooie baby born kleding aan. Inmiddels in het examenjaar aangekomen en over twee weken staan de eerste tentamens voor de deur. We gaan nog een spannende 8 maanden in en hopelijk kunnen we in juni 2017 haar oude rugzak aan de vlaggenmast hangen. Voordat het zover is nog even een aantal open dagen / avonden aflopen, want wat gaat ze doen nadat ze haar diploma heeft gehaald ? Amylyn vindt het erg moeilijk om nu al haar richting te bepalen ook omdat wij tegen een tweetal opleidingen nee hebben gezegd, dit zijn cursussen die je naast je werk doet en daar hoef je echt niet 2 tot 3 jaar voor in de schoolbanken te zitten. 1 van de opleidingen heb ik namelijk via mijn werkgever gevolgd naast mijn werk.

Opleidingen

Dan krijg je als antwoord, ik mag ook niets van jou, jawel maar die 2 niet. Er zijn zo ongeveer 100 verschillende opleidingen maar er is weinig werkgelegenheid in wat ze wilde. Hopelijk worden we wijzer van de open dagen. Amylyn heeft best al veel meegemaakt en zal ook nog veel gaan meemaken. Maar wat zijn wij trots op haar hoe ze ermee omgaat allemaal en dat ze eigenlijk erg relaxt is. Uiteraard doet ze haar eigen “ding “ermee. Maar toch, ik als mama loop met enig regelmaat naast mijn schoenen. Mam ik ga even bij opa en oma eten, mam ik ga even bij beppie langs, mam ik ga even naar Groningen om mijn neefjes en nichtje te zien, mam ik ga even naar Nancy want ze is verhuisd, mam ik blijf bij Chaja slapen want we gaan ook eten koken, mam ik ga even naar de mac met Chayenne, o’ja mag Chaja en Ella komen eten morgen. Mam mag ik Justin Bieber voor mijn verjaardag ? Ja hoor ik zal hem even bellen. 🙂 Mam ik ga even bij oom Ronald logeren en daarna nog even bij oom Frans en tante Samantha en dan gaan we klimmen.

Op tijd stoppen

Ik geef Amylyn ook af en toe The Look, dan zegt zij meteen oké ik moet nu echt stoppen met zeuren of wat dan ook. Maar heel af en toe dan komt ze er niet uit en dan duurt het ook echt even voordat ze geland is. Daarna is alles weer oké en snapt ze het ook.

Ik ben heel trots op haar, ze is oprecht geïnteresseerd van wat Jurgen nu allemaal weer is overkomen en of het met Beppie allemaal goed gaat.  Ze heeft mooie en leuke vriendinnen om haar heen verzameld en deelt daar mooie en minder mooie momenten mee. Uiteraard verteld ze niet alles, maar dat deed ik ook niet. Sommige dingen hoeven wij ook niet te weten.

Amylyn van harte gefeliciteerd met je zestiende verjaardag .

Mama, papa Hans, Marinus, Jurgen, Beppie, oom Ronald, oom Frans, tante Samantha.

familie-van-dokkumburg-karin-vandokkumburg2

Dit bericht is geschreven door Karin van Dokkumburg

Een reactie op “Sweet Sixteen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *