Storingsstress en afkortingen

familie-van-dokkumburg-tijd-vliegt-voorbij

Op het werk, school, thuis en onderling gebruiken mensen afkortingen die je zo één twee drie niet begrijpt en dit levert soms hilarische momenten op.Zo zei ik vorig jaar een keer tegen Hans dat er een nieuwe BMC geplaatst wordt. Hans kijkt mij aan en heeft zoiets het zal wel. De volgende dag komt hij thuis en verteld hij, ik zat al naar de parkeerplaats te kijken of er een nieuwe BMW stond met naam BMC, ik schiet in de lach en leg uit dat het om een BrandMeldCentrale gaat op mijn werk.

familie-van-dokkumburg-tstress

PAC, BMC, Wenkie

Zo werd ik afgelopen week gebeld door een PAC, Particuliere Alarm Centrale, waar veel bedrijven en ook huizen op aangesloten zijn. De centralist zegt tegen mij, ik krijg een alarm binnen dat er een stroomstoring is, ik vraag waar die storing dan precies zit, ja dat weet ik ook niet dat kun je zelf wel zien in je systemen. Ik dacht oké dan kijk ik even op het paneel en ik zie een melding staan storing BMC, ik dacht dit is niet goed en het wordt weer overwerken. Ik controleer de BMC, sprinklerinstallatie en het BMC paneel, allemaal op verschillende plekken in het pand en intussen diverse monteurs aan de telefoon gehad, en ik kan niets vinden. Dan maar weer met het PAC bellen en ik krijg een andere collega aan de telefoon en die wist mij te vertellen dat het een melding is aan het GBS, wat is GBS ? Huismeester gebeld en die zei, ja dat kan en alleen een monteur kan in dat systeem via de computer, in hetzelfde gesprek kwam ik erachter dat het om het GebouwenBeheerSysteem gaat. Okidoki dan ga ik met de storingsdienst bellen van de leverancier, zo gezegd zo gedaan. De monteur logt in op zijn laptop en verteld dat er een deur van de koelcel te lang heeft open gestaan en dat daardoor de temperatuur gestegen is en dat dit de veroorzaker is van het alarm. Hij reset de boel en ik bel weer met het PAC en die wisten mij te vertellen dat het alarm hersteld is. Ik kan beginnen aan de brand en sluitronde en controleer twee keer de deur van de koelcel. Die zit dicht en ik weet dat ik vanavond op tijd thuis ben.

Thuis hoor ik regelmatig van Amylyn maffe afkortingen of andere benamingen. Een tijdje terug zegt ze, mam dat meisje had zulke rare wenkies. Wenkies vraag ik, ja die dingen boven je ogen. Vanaf toen heten bij ons wenkbrauwen wenkies. Een corrie is corrigerend ondergoed en pata’s zijn schoenen. Besties zijn haar vriendinnen. Ik ben wel benieuwd naar niet gangbare afkortingen die je misschien onderling gebruikt of op het werk.

familie-van-dokkumburg-karin-vandokkumburg2

Dit bericht is geschreven door Karin van Dokkumburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *