Stoppen met roken dag 15 tot nu

stoppen met roken heel veel sigaretten

In een eerder bericht hebben jullie kunnen lezen dat Karin en Hans bezig zijn om te stoppen met roken en dat ze de eerste week en tweede week goed zijn doorgekomen. In dit bericht laten we weten hoe het hun de derde week is vergaan. Blijven ze het volhouden?

Voordelen en bijwerkingen

Inmiddels is mijn reukvermogen goed op gang gekomen. Wat stinkt er vaak iets, maar gelukkig ook de lekkere luchtjes ruik ik beter en dan bedoel ik niet de halve deodorant bus die leeg gespoten is in de badkamer. Wat mij wel tegenvalt is het misselijke gevoel in mijn maag na inname van champix. Ik heb dit niet elke keer maar wel regelmatig. Het is een bekende bijwerking en Hans heeft er geen last van. Sinds ik gestopt ben moet ik in de vroege ochtend wel elke keer naar het toilet en slaap daarna niet meer of heel slecht, dit is ook een bijwerking, en drie keer raden, Hans heeft hier geen last van. Maar goed het is tijdelijk en altijd beter dan roken.

Soms heb je nog van die momenten

Soms zijn er van die momenten dat ik denk, nou had ik wel een sigaretje willen opsteken. Toen we tent afgebroken hadden en netjes in de tenttas hadden gestopt. Zeiden we eigenlijk in koor, nu wil ik wel een sigaartje roken en dat is wel gevaarlijk, want je kijkt elkaar even aan, gaan we een pakje kopen. Neehh gaan we niet doen, ook omdat we weten dat het niets uithaalt omdat we champix gebruiken en we niet meer willen roken.

Vorige week ben ik weer begonnen met werken en wat schets mijn verbazing, mijn rookbuddies zijn ook gestopt met roken op het object waar ik mijn meeste uurtjes werk. Dat is heel fijn en we kunnen nu elkaar steunen als iemand wel weer de neiging heeft om te roken. Ook kom je erachter dat er veel meer mensen hebben gerookt en die al eerder gestopt waren, die je graag helpen. Ze weten waar ze het over hebben.

In oktober moeten we het zelf doen!

Ergens in oktober zijn we klaar met champix en dan komt het echt helemaal op jezelf aan. Ga je dan namelijk weer roken dan is de blokkade die champix legde er niet meer en zijn de hersencellen die de verslaving veroorzaken weer heel erg blij en gaan dan weer om meer nicotine zeuren en zijn we weer terug bij af.

Ik zie het zo, ik moet geen momenten meer hebben waarin in denk dat ik zou vinden dat ik wil roken en gewoon nee zeggen, ook niet even voor de gezelligheid.

Als ik aan het werk ben en iemand komt bij mij aan de balie en heeft net een sigaretje gerookt, dan ruik ik dat wel meteen, soms valt het mee en soms valt het tegen.

De voordelen van stoppen met roken

Wat zijn de voordelen zover doordat we gestopt zijn met roken:

  • Niet hoesten of een vieze neus in de ochtend.
  • Goede stoelgang.
  • Minder donkere kringen onder mijn ogen.
  • Geen droge lippen of mond.
  • Geen gele nagels en meer lucht.
  • Meer geld in de portemonnee.

Als we gestopt zijn met het middel champix dan zal ik nog een blogje eraan wagen om te vertellen hoe het ons vergaat. So far so good!

XKa

nicotinepleister stoppen met roken

Bekijk hier

stoppen met roken rookmagneet

Bekijk hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *