Stedentrip Antwerpen

familie-van-dokkumburg-stedentrip-antwerpen

Met twee giebelmeiden op stap naar Antwerpen. Antwerpen is een hele mooie stad waar in de ochtend langzaamaan iedereen wakker wordt en zijn of haar weg weet te vinden in het metropool wat Antwerpen heet.

Amylyn is ooit bij opnames geweest van “So you think you can dance” maar dit was op een industrie terrein ergens bij Antwerpen en was wel benieuwd hoe de stad bij daglicht eruit zal zien. Een staat met veel cultuur en geschiedenis en waar de  H&M aansluit bij Micheal Kors en andere dure merken, de winkels zitten in dezelfde straat of een straatje ernaast.

familie-van-dokkumburg-stedentrip-antwerpen1

Plattegrond lezen

Chaja was voor het eerst in Antwerpen en keek haar ogen uit, hotel, trein, metro en noem maar op, wat een belevenis. Heel mooi om te zien dat je even alles los kan laten en alle winkels in kan lopen waarin je zin hebt zonder dat er meteen een medewerker op je vingers staat te kijken.  Mooi om te zien dat de meiden heerlijk genieten en erg hun best doen om de metrokaart te lezen of welk plattegrond dan ook.

We zijn met de NS op stap gegaan en dit was een stuk voordeliger dan alles los te boeken. Alleen het hotel. We hebben heerlijk geslapen tot Vladimier begon te praten om 07:50 uur en dit door het hele gebouw galmde. We sliepen namelijk naast de trapopgang naar de zes bovenste verdiepingen en naar de ontbijtzaal. Waarschijnlijk was Vladimier, want voor ons klonk het zo. Erg druk in de weer met het ontbijt of andere dingen ?  De kamer was ruim en de badkamer schoon, de bedden lagen goed alleen de vloerbedekking was niet om over naar huis te schrijven, erg veel vlekken en we besloten maar om onze sokken aan te houden. Antwerpen heeft veel te bieden met betrekking winkelen, voor ieder wat wilt en een stad met veel geschiedenis. Denk hierbij aan het Rubenshuis en alle andere historische dingen die er zijn gebeurd.

familie-van-dokkumburg-stedentrip-antwerpen2

De Vlaamse taal

Wat heel mooi om te zien was dat de jongere generaties van allerlei culturen en godsdiensten erg lief met elkaar omgaat. Hier mogen wij nog veel van leren in de kleinere steden. Het overkwam mij in de Starbucks dat een medewerker zo Vlaams sprak dat er geen touw aan vast te  knopen was en ik twee keer moest vragen wat bedoeld u. Op het terras bij de Italiaan schakelde ik spontaan over in het Engels en ik keek de man aan en zei, wat is dit nu weer ik praat gewoon Nederlands en hij begon te lachen. Bleek het een rasechte Italiaan te zijn. Binnen 4 uur sta je op het station in Antwerpen, wij hebben via de NS voordeelwinkel geboekt en waren zo veel goedkoper uit dan als we alles los hadden geboekt.

 

We hebben twee geweldige dagen beleefd en veel gezien.

familie-van-dokkumburg-karin-vandokkumburg2

Dit bericht is geschreven door Karin van Dokkumburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *