Sportoefening – De Plank

sport oefening de plank planken workout

We hebben vandaag weer een nieuwe sportoefening die je thuis, op vakantie of in de sportschool kan uitvoeren.Ditmaal laat Samantha zien hoe je op verschillende manieren kan de Plank kan uitvoeren.

De oefening is geschikt voor zowel beginners als voor gevorderden dus kortom, geen excuses meer en ga direct aan de slag šŸ™‚

De Plank

De Plank is een oefening die de laatste jaar opnieuw is uitgevonden. Het is een simpele oefening die overal uit te voeren is. Wat leuk is om te weten is dat je met de plank de buikspieren, armen, benen, schouders en bilspieren traint. Dat is best wel veel met Ć©Ć©n oefening. Om de plank goed uit te voeren is het aan te raden om een ruimte te kiezen die gelijkvloers is. Denk hierbij aan je woonkamer of slaapkamer. Wanneer je snel last krijgt van je ellebogen kan je het beste een yoga mat kopen.Alternatief is om een handdoek of een kussen te gebruiken.

De oefening

De kracht voor deze oefening haal je uit je buikspieren. Dit doe je door de buikspieren aan te spannen. Een andere omschrijving is om je navel in te houden. Als je merkt dat je last krijgt van je rug dien je direct te stoppen, dit krijg je namelijk als je de buikspieren niet strak genoeg aanspant. Als je elke dag deze oefening herhaalt en steeds een beetje uitbreidt zal je lichaam sterker worden en dit zie je terug in je figuur.

Spiergroepen

Met de plank train je de volgende spiergroepen:
– buikspieren
– bovenbenen
– billen (bilspieren)
– armen
– schouders

Dit is met name goed voor de core stability, oftewel een verbetering van de stabiliteit van het lichaam. Als je net begint met de plank oefening zal het zwaar zijn om vol te houden. Maar wanneer je dit elke dag doet zal je zien dat je binnen twee weken al veel langer kan planken dan wanneer je begon.

de plank welke spier groepen train je

Filmpje

Toe aan meer uitdaging? Doe dan deze 30 dagen Plank challenge

30 Day de Plank challenge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *