Schaap op het droge helpen

familie-van-dokkumburg-schaap-redden1

Frans had vanmiddag het idee om samen met moeders even naar Giethoorn te fietsen om daar even te genieten van het mooie weer. Het was een heerlijke dag en we konden beiden wel even wat beweging gebruiken.

Het doel was Smits Paviljoen in Giethoorn omdat je daar heerlijk kan genieten van het uitzicht over het water en daarnaast mensen (voornamelijk toeristen) kan bekijken.

Heenweg

De heenweg hebben we gefietst via de beulakerweg om zo via Giethoorn Zuid naar Smits Paviljoen te fietsen. Gelukkig was het niet al te druk meer want zelfs op de traditionele bruggetjes hoefden we niet te wachten voor de toeristen. Na een drankje gedronken te hebben en een sanitaire stop zijn we weer op de fiets gestapt om via De Klosse terug te fietsen naar huis. Voor diegene die denkt waar De Klosse ligt, dat ligt vlakbij Zuidveen en dat ligt weer naast Steenwijk.

Schaap

We sloegen bij De Klosse linkaf richting de Gasthuisdijk om richting Zuidveen te fietsen en al snel hoorde we specifiek één schaap een heel erg hard geluid maken. Dit schaap was de andere schapen aan het alarmeren dat een ander schaap in het water was gevallen en deze kon er niet meer uitkomen.

En tja, wat doe je dan.

Fiets je door of ga je het veld in om te kijken of je het schaap op één of andere manier kan helpen. Wij hebben gekozen voor het laatste en binnen een paar minuten liep ik (Frans) het veld in. Echter liep ik eerst het verkeerde veld in want halverwege was er eerst nog een andere sloot waar je niet zo even overheen kan springen. Dus weer terug en een stuk verder fietsen om vanuit daar bij het schaap te komen.

Moeders is slim

Moeders was zo slim om daar gelijk al naar toe te fietsen en stond al bij het schaap. Helaas lukte het haar niet om het schaap op het droge te krijgen dus daar was de kracht van zoonlief voor nodig. Toen Frans eenmaal was aangekomen lag het schaap met de voorvoetjes ‘zielig’ op de kant maar had hij/zij geen grond onder zijn achterpoten dus daarom kon het schaap er niet uitkomen.

Meerdere pogingen

Na een aantal keren getrokken te hebben was het bij de vierde poging raak en was het schaap weer op het droge. Hij rende direct weg richting de groep zonder ook maar een geluid te maken, was toch denk ik geschrokken van dit avontuur. We hadden stiekem wel een bedankje verwacht 😉 Blij dat ik niet het water in hoefde zijn hebben we de schaapjes achter ons gelaten en zijn we met een goed gevoel terug naar huis gefietst.

familie-van-dokkumburg-schaap-redden1

 

 

familie-van-dokkumburg-schaap-redden2

 

familie-van-dokkumburg-schaap-redden3

2 spreekwoorden die van toepassing zijn op dit verhaal:

  • Als er één schaap over de dam is volgen er meer ging gelukkig nu niet op. Wel stonden ze daarna met de allen op een kluitje te kijken naar hoe wij het schaap uit het water halen.
  • Je schaapjes op het droge hebben is een aangename verwelkoming.

shaun het schaap

Bekijk hier!

zoef zoef schaap

Bekijk hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *