We delen graag het recept van een vegetarische Marokkaanse soep. Met deze soep waan je je voor even in Marokko en geniet je van alle smaken die je kan vinden op de markt.
Ingrediënten
- 5 eetlepel olijfolie
- 2 rode uien (snij deze fijn in kleine stukjes)
- 2 middelgrote aardappelen(snij deze in kleine blokjes)
- 3 worteltjes (snij deze in kleine stukjes)
- 125 gram groene linzen
- 450 g tomaten die je hebt gepureerd in een keukenmachine
- 2 eetlepel tomatenpuree
- 6 dl bouillon
- blikje kikkererwten
- klein blikje witte bonen
- 2 tenen knoflook (pers deze uit)
- 125 g vermicelli
- handvol snijpeterselie (snij deze fijn in kleine stukjes)
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel saffraan
- 1/2 theelepel cayennepeper
- sap van 1 citroen.
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak daarin de uien en knoflook totdat deze zacht worden.
- Voeg de kruiden toe (snijpeterselie, gemberpoeder, zwarte peper, korianderpoeder, paprikapoeder, saffraan, cayennepeper). Roer alles goed door om aanbakken te voorkomen.
- Voeg de aardappels, wortels, tomatenpuree en linzen toe. Roer wederom goed door.
- Voeg vervolgens de gepureerde verse tomaten en de bouillon toe. Voeg naar eigen inzicht nog wat water toe. Zet het vuur laag en laat de soep 45 minuten sudderen. Kijk van tijd tot tijd of er nog voldoende water in zit en voeg eventueel wat water toe. Het is de bedoeling dat er een dikke soep ontstaat.
- Voeg na 45 minuten de vermicelli, witte bonen en kikkererwten toe en kook de soep nog ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Knijp in de tussentijd de citroen boven de soep uit.
De vegetarische Marokkaanse soep is nu klaar om te serveren.
Serveertips
Bij deze soep is het erg lekker om Turks brood bij te serveren. Voor de specifieke smaak is het aan te raden om de soep dezelfde dag nog te serveren. Je kan de soep ook de volgende dag serveren maar de specifieke smaak is dan verdwenen.
Overige informatie
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: Ongeveer 65 minuten, waarvan 45 minuten wachten
Keuken benodigdheden: 1 soep pan waar minimaal 3 liter water in kan.