We delen graag het recept van de Nederlandse Oliebol. Oliebollen worden met name met Oud & Nieuw gegeten en deze kan je met verschillende ingrediënten maken. Geniet ervan!
Ingrediënten
- 1 ei, snufje zout,
- 20 gram gist,
- suiker,
- 250 gram bloem,
- 250 ml melk,
- eventueel krenten, rozijnen of appel en poedersuiker.
Benodigdheden
- Kom
- Frituurpan
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de melk lauwwarm in een pannetje.
- Roer de gist, in de kom, glad met wat suiker en de lauwwarme melk.
- Daarna de bloem in het midden toevoegen en roer alle klontjes eruit, daarna snufje zout toevoegen en eventueel de rozijnen, krenten en of appel.
- Laat het beslag ongeveer drie kwartier (45 min) afgedekt met een theedoek, in een bak warm water rijzen (au bain Marie, maar dan niet op het kooktoestel ).
- Verhit de frituurpan tot 180 graden en maak door middel van twee eetlepels ronde balletjes en laat de balletjes in het vet glijden totdat ze gaar en mooi bruin zijn.
- Daarna eventueel bestrooien met poedersuiker.
Eenvoudig te variëren
Je kan naargelang je dit wenst een oliebol maken met krenten, rozijnen of appel stukjes. Als je van elk een paar maakt is er voor ieder wat wils.
Dit bericht is geschreven door Karin van Dokkumburg