We delen graag het recept van de Nederlandse Koninginnenwafel. Koninginnenwafels worden met name in de winter gegeten en deze kan je met verschillende ingrediënten maken. Geniet ervan!
Ingrediënten
- 200 gram bloem,
- 500 ml melk,
- Wafelijzer,
- 5 eieren,
- 200 gram boter,
- 150 gram suiker,
- Snufje zout,
- Zakje vanillesuiker,
- Poedersuiker.
Benodigdheden
- Kom
- Wafelijzer
Bereidingswijze
- Roer de boter met de suiker tot een romig geheel.
- Voeg de eierdooiers ( gele ), zout, melk en vanillesuiker toe.
- Zeef de bloem en voeg dit ook aan toe en roer het goed door zodat alle klontjes eruit zijn.
- De overgebleven eiwitten stijf opkloppen met een garde en vervolgens toevoegen aan het mengsel.
- Verwarm het wafelijzer en smeer de wafelijzer in met wat boter.
- Doe er het beslag in en bak de wafels aan beide kanten in enkele minuten bruin.
- Serveer de wafels met poedersuiker.
Om het nog lekkerder te maken
Om nog meer te genieten van je wafel kan je er een bolletje ijs en slagroom bij doen. De combinatie van een warme wafel met een bolletje vanille ijs met slagroom doet menig hart sneller doen bonzen.
Dit bericht is geschreven door Karin van Dokkumburg