We delen graag het recept van de Nederlandse Kaas met Komkommer. Kaas met Komkommer wordt veel tijdens een verjaardag of feestje geserveerd omdat het eenvoudig te maken is. Geniet ervan!
Ingrediënten
- 1 citroen
- 250 gram verse kaas, kan geitenkaas of andere stevige kaas zijn.
- Tijm
- 1 komkommer
- Olijfolie
Benodigdheden
- Snijplank
- Keukenmes
Bereidingswijze
- Snij 250 gram verse kaas in duimdikke plakken.
- Snij een halve komkommer in plakken
- Laat de plakjes komkommer 15 minuten marineren in een mengsel van het sap van de citroen met wat olijfolie.
- Leg eerst een plakje komkommer neer en doe daar een stukje kaas op, dan weer een plakje komkommer en weer wat kaas erop.
- Werk het geheel af met tijm.
- Serveer het geheel op een mooi bord.
Eenvoudig te variëren
Je kan naargelang je dit wenst variëren met dit recept. Wat dacht je er van om aardbei, ananas stukje of een druif toe te voegen en dit allemaal aan een prikker te doen?
Dit bericht is geschreven door Karin van Dokkumburg