Zin in een gezonde snack of iets voor bij de koffie? Met deze heerlijke Kokosmakronen ga je heerlijk genieten.
Ingrediënten
For Macaroons:
- 85 gram zachte tofu
- 1/4 kopje plantaardige olie (bij voorkeur gesmolten kokosolie)
- 2 eetlepels sojamelk
- 1/2 kopje + 2 eetlepels bruine suiker of kokossuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel glutenvrije meel, volkoren meel, of tarwebloem
- 3/ 4 theelepel bakpoeder,
- een snufje roze zout of zeezout
- 1 1/2 kop geraspte kokos (zonder toegevoegde suiker)
Voor de chocoladelaag:
- 100 gram pure veganistische chocola
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 ° C, en vet het bakpapier in.
- Mix de tofu, melk en olie naar keuze in een blender.
- Giet het mengsel in een kom en voeg de rest van de ingrediënten
- Leg het deeg met een eetlepel op het bakpapier.
- Laat het 15 minuten bakken.
- Breek de chocola in stukjes in een glazen kom. Plaats de kom boven een steelpan met kokend water. Laat de kom in het kokende water staan totdat de chocola gesmolten is.
- Doop elke makroon in de gesmolten chocola. Leg de makronen op een bord of plaat en laat ze staan totdat de chocola hard geworden is, of zet ze in de koelkast voor een sneller resultaat.
Overige informatie
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: Ongeveer 40 minuten
Keuken benodigdheden: 1 pan, oven, kom, bakpapier, blender