We delen graag het recept van de Courgettepannenkoeken. Pannenkoeken kan je de hele dag door eten en smaken heerlijk met courgettes. Geniet ervan!
Ingrediënten
- 800 g courgettes (3 middelgrote)
- klein handjevol dille
- klein handjevol lente-uien
- 3 knoflooktenen
- 2 theelepels lijnzaadmeel
- 2 eetlepels kokend water
- 1 theelepel bakpoeder
- 100 gram tarwebloem, volkoren meel of glutenvrije meel
- een snufje roze zout of zeezout
- gemalen peperkorrels
- kokosolie of olijfolie voor het bakken
- veganistische yoghurt naar keuze voor het opdienen
Bereidingswijze
- Rasp drie courgettes met een grove rasp.
- Stop de courgettes in een kom met wat zout en laat het 20 minuten staan. Knijp het overtollig water uit de courgettes met je handen of gebruik papieren handdoeken.
- Maak eieren van lijnzaadmeel. Dit doe je door 2 theelepels lijnzaadmeel met 2 eetlepels kokend water in een kop te mengen en daarna 5 minuten apart te zetten.
- Hak de dille, knoflook en lente-uien erg fijn.
- Meng de gehakte kruiden, lijnzaadeieren, zout, peper en courgette. Voeg de meel en bakpoeder toe en roer goed door elkaar.
- Verwarm een koekenpan op halfhoog vuur en vet het in met wat olie. Schep met een eetlepel kleine porties courgettemix in de pan en druk ze plat.
- Bak de pannenkoeken ongeveer 3 minuten aan beide kanten op halfhoog vuur totdat ze goudbruin van kleur zijn.
- Strooi wat gehakte dille erover en dien op met yoghurt. Mijn maag rammelt nu al.
Eenvoudig aan te passen
Je kan naargelang je dit wenst courgettepannenkoeken veganistisch, vegetarisch or met vlees bereiden. Het recept hieronder is afgestemd voor veganisten.
Het recept courgettepannenkoeken komt uit het boek 50 veganistische recepten om de dag goed te beginnen!
Dit bericht is geschreven door Frans van Dokkumburg