Ouderwets spelletjes spelen in Zwolle

familie-van-dokkumburg-dagje-gamen-in-bonami-spelcomputer-museum-3

Bonami Spelcomputer Museum

Marinus en Frans zijn een dagje ouderwets wezen gamen in het Bonami Spelcomputer Museum in Zwolle. Lees hier hun ervaringen en bekijk de foto’s en compilatie film.

Heel veel computers

In Zwolle heeft een groep spelletjes fanaten een museum geopend waar je naast spelletjes kan spelen ook meer te weten kan komen over de geschiedenis van de computer. De eerste computer stamt uit 1960 en die was niet te tillen zo zwaar. Daarnaast kon deze computer alleen basis zaken zoals getallen optellen of aftrekken.

Van grote naar kleine computers

Naarmate de tijd vorderde zijn de computer kleiner en lichter geworden en daarnaast kan je er ook steeds meer mee hedendaags. Wat ze wel leuk hebben gedaan in het Bonami Spelcomputer Museum is dat een looppad hebben gemaakt waarin je meegenomen wordt in de tijd van de (spel)computer. Zo begin je dus in 1960 en eindig je hedendaags. Het museum heeft meer dan 40 arcade kasten die je mag spelen. Daarnaast vind je op vele plekken nog oudere computer consoles. Alle consoles van Nintendo, Sega en Playstation zijn er te vinden.

familie-van-dokkumburg-dagje-gamen-in-bonami-spelcomputer-museum-14

familie-van-dokkumburg-dagje-gamen-in-bonami-spelcomputer-museum-22

Grote hal

Het nadeel van het spelcomputer museum is dat het koud is in de hal. Je warm aankleden om een dagje te gamen kan geen kwaad.

Het is zeker een aanrader om een keer een dagje te spenderen met of zonder je kids. De entree prijs is 12 euro. Persoonlijk vindt ik dit wel aan de hoge kant maar goed dit mag de pret niet drukken. Marinus en Frans hebben een aantal filmpjes en foto’s gemaakt en deze verwerkt in onderstaande video compilatie.

familie-van-dokkumburg-dagje-gamen-in-bonami-spelcomputer-museum-27-kopie

familie-van-dokkumburg-dagje-gamen-in-bonami-spelcomputer-museum-30

Compilatie dagje gamen in het Bonami Spelcomputer Museum

familie-van-dokkumburg-frans-vandokkumburg4

Dit bericht is geschreven door Frans van Dokkumburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *