Muziek luisteren met mijn oordopjes in

muziek festival instrumenten band

Lekker muziek luisteren met je oordopjes in. Wanneer je Youtube of Spotify aan hebt staan ben je zo weer een paar uur verder. Wat kan dat toch heerlijk zijn!

Muziek

Regelmatig heb ik muziek aan op mijn laptop. Daar we een behoorlijke verzameling muziek hebben uit de vroegere jaren van Flowonline (we verkochten top 40 muziek aan horeca) is dit altijd weer een leuke belevenis in welk genre ik nu weer beland en natuurlijk wat mijn moodswing is op dat moment. Ook youtube is erg leuk om af te struinen naar videoclips. Lekker met mijn oordopjes in. En zo heb ik ook beeld bij wie het nu zingt.

spotify muziek luisteren

Krakend geluid

Zelf vind ik muziek uit een Phone of laptop vreselijk klinken als er geen oordopjes aan  zitten of geen versterker aan zit gekoppeld. Net of iemand met heel veel pannen staat te rammelen in de keuken of een concert geeft op het toilet.

Emotie

Muziek is emotie, brengt je even terug naar een bepaald moment. Ik heb er niet heel veel verstand van, noten lezen al geprobeerd maar dat was niet een zodanig goed plan om marimba ( een hele grote xylofoon en dan nog groter) te leren spelen, uiteindelijk wist ik zo ongeveer op welk plankje ik moest slaan en welke stokjes daarbij hoorden, alleen na een paar keer 10 kilometer gelopen te hebben met een 15 kilo zwaar muziekinstrument was ik daar op een gegeven moment wel klaar mee. Wel vier jaar geprobeerd. Apparaten waarin je moet blazen lukt mij ook niet en gitaar spelen is ook zoiets, waar zet ik mijn ene hand en dan waar moeten mijn vingers? Tot handkramp aan toe. Blokfluit leren spelen op de lagere school, wat suf, ik kan alleen vader Jacob. Dus ik heb maar besloten om gewoon te luisteren naar muziek.

Instrumenten

Vroeger gingen we met een aantal neven en nichten op tienertoer en er waren er een paar die een aardig partijtje kunnen spelen op een gitaar. En Jamboree kwam geregeld voorbij.

muziek festival instrumenten band

Oordopjes

Heel af en toe vind ik het ook fijn om even alleen met mijn oordopjes te zijn. Ik sluit mij dan even af van alles om mij heen. Dit levert nogal eens rare situaties op. Hans die een heel dialoog over zoekmachines op het internet houdt en ik zit lekker te swingen achter mijn laptop. Let wel, hij praat dan tegen zijn beeldscherm en dat is dan eigenlijk voor mij bedoeld en denkt dan dat ik het wel hoor. Niet dus, na 10 minuten draait hij zijn hoofd naar links en ziet geen reactie van mij en ziet dan het witte snoertje hangen. Wakker? Tikt mij op mijn schouder, ooohhh je hebt je dopjes in dat zag ik niet met al dat haar ervoor.

oordopjes muziek luisteren

Ik kan ook keihard uit het ritme zingen en dan krijg ik veelal van die ogen op mijn gericht, wil je daar nu mee stoppen! Huh maar ik vind het zelf zo leuk klinken, maar heb mijn dopjes in dus ik hoor niet zo goed hoe ik uit het ritme zing.

Jaren 80 muziek

Marinus heeft ergens de jaren 80 ontdekt en komt regelmatig helemaal swingend beneden en zingt dan een liedje van ghostbusters of de titel song van de Rocky films en nog veel meer, dikke lol natuurlijk want wij kennen die liedjes ook en hij weet de teksten ook nog eens. Geen idee waar Marinus het vandaan haalt? Maar leuk is het wel.

muziek-jaren 80 muziek

Polonaise

Zelf heb ik helemaal niets met skihut jachtige muziek, dit staat ook niet in mijn laptop maar ergens op een externe harde schijf. Stel je voor dat iemand vraagt naar tralalala muziek dan moet ik dat ergens vandaan kunnen halen. Ik ben 1 keer bij de toppers geweest, mooi concert en super gezellig, maar zodra iemand naast mij aan mijn armen gaat lopen trekken om ik weet niet wat voor bewegingen te gaan moeten maken, dan haak ik meteen af. Meestal klap ik mee of dans wat. Laat ik het zo zeggen ik zal niet snel op de kisscam verschijnen zoals bij basketbalwedstrijden in Amerika.

Ik blijf nog even met mijn oordopjes zitten en geniet van al het moois wat voorbij komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *