Met verbazing lees ik het nieuws

verbazing nieuws

Karin neemt je mee in de wereld van alle dingen die de afgelopen week het nieuws domineerde.

Nieuws – Berlijn

Een paar dagen geleden is er iemand met truck de kerstmarkt van Berlijn opgereden om zoveel mogelijk dood en verderf te zaaien. De kranten staan er vol mee en volgens deze media is het een man uit Tunesië. Maar nog steeds spoorloos. Terreur organisatie IS heeft de aanslag opgeëist.

familie-van-dokkumburg berlijn parlement gebouw vrachtwagen aanslag IS

Geloof

Nu lees ik een bepaalde krant een artikel met de gegevens van het CBS  het volgende. In kaart: Hoe gelovig is jouw gemeente? Mooi kaartje erbij en je kunt kiezen welk geloof er in je gemeente het meest voor komt. Ik vraag mij enigszins af of dit handig is om dit soort dingen in de krant te zetten, zeker in de tijd dat bepaalde geloven niet door één deur kunnen en ook niet gelovigen. Sommige mensen vinden dit namelijk erg lastig.

geloof bijbel stoel

Kwetsbaarheid

Een ander artikel in dezelfde krant. Bekende vrouwelijke namen zonder make-up op de foto voor een hele bekende kalender. Het artikel begint met de volgende zin. Een trend: je kwetsbaarheid tonen door zonder make-up de deur uit te gaan. Het komt bij mij over alsof je er elke dag fris en fruitig uit moet zien met make-up en dat het een hele prestatie is van de bekende vrouwen die zonder make-up op de foto zijn gegaan hun kwetsbaarheid tonen. Met de goede filters en belichting kom je zonder make-up heel ver. Eigenlijk vind ik het nogal vreemd. Iedereen moet toch weten wat hij of zij wel of niet op zijn of haar gezicht doet. En het niet onder het kopje zetten, je kwetsbaarheid tonen.

kwetsbaarheid vrouw kerstmis kus

Nieuws over Tijn

Wat ik heel mooi vind is Tijn. De nagellakactie van de ongeneeslijk zieke Tijn heeft al meer dan zeven ton opgeleverd voor 3FM Serious Request. Het zesjarige jongetje meldde zich woensdag met zijn actie ‘Lak-aan’ bij het Glazen Huis in Breda en inmiddels is heel Nederland aan het nagels lakken geslagen. Tijn heeft hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ziekte die jaarlijks bij vijftien tot twintig kinderen wordt vastgesteld. Genezing is uitgesloten. Tijn wilde 100 euro ophalen door de nagels te lakken van de dj’s en andere mensen, voor kinderen die aan een longontsteking kunnen sterven omdat er geen medicatie is. Vele bekende en minder bekende Nederlanders hebben inmiddels mooie gelakte nagels. Wat stoer en lief van Tijn en een mooie actie waar hopelijk nog heel veel goeds uit gaat komen.

nagel lakken lakaan actie tijn

RTL en andere dingen

RTL gaat de mist in met het lekken van wie Expeditie Robinson heeft gewonnen. Chips happens. De hypotheek rente gaat weer omhoog en de treinstaking die voor vrijdag gepland stond mag geen doorgang vinden. Machinisten willen variatie in de routes die ze treinen. Brad Pit viert kerst alleen en daar heb ik zo mijn bedenkingen bij, oké misschien zonder zijn kinderen maar genoeg familie en vrienden lijkt mij zo. En er zullen meerdere gescheiden ouders het zelfde meemaken.

scheiden brad pitt stel getrouwd nieuws

Ik wens iedereen een hele mooie, fijne, prettige kerst toe.

familie-van-dokkumburg-karin-vandokkumburg2

Dit bericht is geschreven door Karin van Dokkumburg

Een reactie op “Met verbazing lees ik het nieuws

  1. Karin van Dokkumburg zegt:

    Tijn heeft met zijn actie “Lak aan”meer dan 2.5 miljoen opgehaald. Topper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *