Met deze tips maak je de mooiste foto’s van jouw huis!

mooiste foto's goede foto slaapkamer

Wanneer je het huis te koop gaat zetten is het van cruciaal belang dat je mooiste foto’s maakt van het huis. Met onderstaande tips helpen we jou om tot die perfecte foto te komen!

Mooiste foto’s

We kunnen er lang en breed over praten maar een huis met goede foto’s verkoopt eerder. Dit komt omdat mensen zijn geprogrammeerd om maximaal 30 seconden te kijken naar verschillende foto’s om zo tot een goed beeld te komen. Wanneer dit beeld positief is worden de foto’s nogmaals bekeken maar dan aandachtiger.

Voordat we het over de kwaliteit van foto’s gaan hebben moeten de ruimtes wel opgeruimd zijn. Hoe je het beste het huis kan opruimen hebben we besproken in een eerder artikel.

Kwaliteit

Hoe zorg je ervoor dat je mooie foto’s krijgt die de potentiële koper meteen aantrekt?

Dit kan je alleen bereiken door jou woning de beste fotograaf te gunnen die goede foto’s kan maken van jou woning. Als je zelf een bedreven fotograaf bent en je hebt genoeg vertrouwen dan kan je het eerst zelf proberen. Heb je geen tot weinig ervaring met foto’s maken besteedt dan een paar honderd euro om deze te laten maken door een ervaren fotograaf met als specialiteit huizenfotografie. Het kan hierbij geen kwaad om meerdere fotografen te benaderen voordat je de opdracht gunt aan iemand. Niet iedere fotograaf is namelijk ook een goede fotograaf die woningen mooi op de foto kan zetten.

Voorbeelden

Slechte Foto

mooiste foto's slechte foto woonkamer

Goede Foto

mooiste foto's goede foto woonkamer

Slechte Foto

mooiste foto's slechte foto slaapkamer

Goede Foto

mooiste foto's goede foto slaapkamer

Slechte Foto

mooiste foto's slechte foto badkamer

Slechte Foto

mooiste foto's slechte foto badkamer 1

Goede Foto

mooiste foto's goede foto badkamer

Zoals je in dit willekeurige voorbeeld ziet zit er zo’n verschil in kwaliteit wat betreft de foto’s dat je de potentiële koper hiermee kan wegjagen of juist binnen kan halen. Overschat jezelf hierbij niet. Zelf dacht ik namelijk dat ik wel redelijk kon fotograferen maar in bovenstaande voorbeelden kan je vast wel concluderen welke foto’s ik heb gemaakt en welke de ingehuurde fotograaf…

Tips

  • Tip is om een goede fotograaf in te huren zodat je goede foto’s hebt van je woning.
  • Overschat jezelf niet als het komt om goede foto’s te maken.
  • Maak je huis zoveel mogelijk leeg door alle rommel op te ruimen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *