Meldpunt bij storingen van meest bekeken websites

Wist je dat er al een meldpunt is als een website een storing heeft? De website allestoringen.nl houdt dit precies bij voor de meeste bekende websites die we dagelijks bekijken.

Zonder dat we het weten spenderen we dagelijks veel tijd op het internet. Even naar websites zoals Nu.nl of de Telegraaf.nl om het laatste nieuws te lezen. Of voor het lokale nieuws bekijken we de websites van Steenwijker Courant of Meppeler Courant. De bedrijven achter deze websites maken het ons steeds gemakkelijker om de informatie te lezen op de laptop, tablet of telefoon. Wat vaak mensen niet weten is dat om een website zoals de Telegraaf operationeel te houden er hier heel veel servers, databases en applicatie servers voor nodig zijn. De software en programmatuur moet (uiteraard) bijgehouden worden om toegang te krijgen tot nieuwe mogelijkheden. Daarnaast is de beveiliging ook verbeterd met een nieuwe software update. Het kan op een gegeven moment zijn dat  een component zoals een server of database uitvalt. Hierdoor kan het zijn dat de website niet meer beschikbaar is zodat jij het laatste nieuws niet meer kan lezen.

patchavond website onbereikbaar meldpunt

Meldpunt

Wanneer een website (gedeeltelijk) uit de lucht is en je wilt deze bezoeken kan het zijn dat je een foutmelding zoals hierboven ziet. Wanneer je echt de APP gebruikt op de telefoon of tablet kan het zijn dat je onderstaande melding te zien krijgt. Soms krijg je echt geen duidelijke melding te zien en geef je de telefoon, wifi of iets anders de schuld terwijl dit alles er niks mee te maken heeft. Het is handig om te weten dat er binnen Nederland een officieus meldpunt is waar je kan aangeven of een website of dienst uit de lucht is van een bedrijf. Dit meldpunt heet AlleStoringen.nl.

patchavond website onbereikbaar meldpunt abn amro app

AlleStoringen.nl

De website van AlleStoringen.nl is sinds 2007 in de lucht en houdt voor de meeste bekende nationale en internationale bedrijven bij in hoeverre hun een storing hebben in de (ICT) dienstverlening. Ze monitoren ondertussen meer dan 2500 diensten van verschillende bedrijven in meer dan 25 landen. Op de begin pagina zie je hoe de meest bekende bedrijven er voor staan. De website heeft zelfs een top 10 van bedrijven bij welke de meeste storingen hebben gehad de afgelopen week.

patchavond website onbereikbaar meldpunt allestoringen

Het mooie aan deze website is dat ze verschillende zaken bij elkaar brengen. Als je op onderstaande foto kijkt zie je dat ze de twitter berichten van het bedrijf laten zien waarin ze melden dat ze hard bezig zijn met het oplossen van de verstoring. Tevens zie je links onder de berichten van gebruikers die gebruik willen maken van de dienstverlening van in dit geval ABN Amro. Zo zie je in één oogopslag of er verstoringen zijn en of er al aan gewerkt wordt.

patchavond website onbereikbaar meldpunt abn amro storing

Een reactie op “Meldpunt bij storingen van meest bekeken websites

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *