Lunchlopers, lekker lopen tijdens de lunch!

lunchlopers lopen in het park

Als het mooi weer is zie ik rond lunchtijd heel veel mensen een frisse neus halen. Even de benen strekken en tijdens de wandeling de lunch nuttigen. We noemen ze lunchlopers.

Wat zijn lunchlopers?

Wat mij opvalt is dat het over grote deel van de lunchlopers mannelijk is. Ik zie ook wel vrouwen lopen, maar die zijn in de minderheid. Zal dit te maken hebben met schoeisel of met harde wind dat het kapsel tot onverklaarbare hoogtes kan brengen. Ik ben er nog niet helemaal uit.

Zitten in het nieuwe roken

Tegenwoordig is er ook een slogan, zitten is het nieuwe roken. Ik weet niet wat mijn zitvlees met roken te maken heeft, ik hang namelijk niet boven een rookton of ben gespietst als een paling boven allerlei rokerij. Maar ik kan mij wel voorstellen als je de hele dag zit, wat voor de doorbloeding van enige vaten best weleens bezwaarlijk kan zijn, dat je even moet gaan lunchlopen of kwartierrokenlopen over zonder roken lopen. En natuurlijk de trap nemen. Maar mijn werk houdt in dat ik A. veel op dezelfde plek vertoef en B. ik niet aan lunchlopen doe maar aan controlelopen doe, dit is inherent met mijn beroep. Koffie halen doe ik met de lift, dat geklots met koffie over al die trappen vind ik zelf niet zo’n succes. Straks weer een EHBO-gevalletje omdat iemand uitgegleden is over mijn klotskoffie omdat ik het ineens heel druk kreeg achter de balie en helemaal vergat dat ik even met de torkrol de trap moet droog maken.

Goed gevoel

Lunchlopers zijn of niet in gesprek of heel druk met elkaar in gesprek, dat valt mij ook wel op. En ze lopen ook weleens 3 of 4 rijen dik over de stoep en dan zit ik knel tussen stoeprand of muur of enig anderszins wat je kan verzinnen. Dat vind ik niet zo leuk van lunchlopers en ze moeten een beetje uitkijken als ze oversteken, er zijn namelijk tussen 12 en 13 heel veel lunchlopers en ook hier geldt dan steeds de verkeerswet. Maar toitoitoi voor de lunchlopers, hou dit vast en zet um op ook als het regent, vriest, harde woei en het 30 graden is. Toppers.

Om alvast in de stemming te komen!

hardloopbroekje dames

Bekijk hier!

hardloopbroek heren

Bekijk hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *