Kon je niet slapen vannacht door het warme weer? Wij hebben de oplossing!

warm weer tropisch strand warme weer

We hebben een simpele truc waarmee je de aankomende nacht lekker kan slapen met het warme weer. Dit is echt een ideale tip voor wanneer het warm is!

Dit is zeker de moeite waard om door te lezen

Het warme weer is natuurlijk heerlijk maar aan elk voordeel zit een nadeel. Het is namelijk ’s nachts ook heel er warm en dat zorgt ervoor dat je minder lekker in slaap kan komen of dat je ’s nachts wakker wordt. Wist je bijvoorbeeld dat de ideale temperatuur om te slapen zo’n 17, 18 of 19 graden is. Met dit warme weer is het ’s nachts vaak ook een stuk warmer. Wanneer je gaat slapen, daalt normaal gesproken hun inwendige lichaamstemperatuur. Het lichaam moet echter wel de kans krijgen, maar dat is lastig wanneer het warm is in de slaapkamer.

Omgevingstemperatuur is hoger met het warme weer

Het is eigenlijk een tegenstrijdige oplossing maar het werkt wel en is simpel in uitvoering. De oplossing is dat je moet zorgen dat de omgevingstemperatuur zo laag mogelijk is. Dat kan je bereiken door overdag de ramen en deuren gesloten te houden en ’s avonds alles open te zetten.

De tweede oplossing is om een warme douche te nemen. Dit klinkt ook tegenstrijdig maar door de warmte gaan je poriën open staan waardoor je lichaam de hitte beter kan afvoeren.

De derde oplossing is om koud te eten en te drinken. De voorkeur is dan wel om een glas water te drinken en niet een koud ijsje. Door de suikers die zitten in het ijsje wordt je juist weer wakker en dat wil je juist voorkomen wanneer je wilt gaan slapen.

Zonnebrand

zonnebrand warme weer

Andere tips

Klik hier voor al onze andere tips! Elke dag komen er weer nieuwe tips en trucs bij die je verder kan helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *