Kerst vieren in Thailand

Kerst vieren in Thailand gaat er iets anders aan toe dan wij gewend zijn als Nederlanders. We nemen jullie mee in hoe ze het hier vieren en wat wij ervan vonden.

Kerst vieren

In Nederland vieren we kerst meerdere dagen. We kennen hierbij kerstavond, 1e kerstdag en 2e kerstdag. De Thaise mensen vieren kerst helemaal niet. Het boeddhisme kent geen kerst namelijk en zijn er ook niet mee opgegroeid zoals wij Nederlanders dat wel zijn. Nu wil dat natuurlijk niet zeggen dat er niks met kerst gedaan wordt voor voornamelijk de farang (lees buitenlanders). Commercie speelt een grote rol en aangezien mensen uit Europa en Amerika wel kerst vieren spelen de winkels hier gretig op in. Zo verkoopt de ene winkel kerstspulletjes en kan je op markten veelal (nep) kerstbomen kopen. Kerst vieren kan je ook bij een hotel doen. Veelal heeft het hotel een speciaal menu samengesteld voor kerstavond en 1e kerstdag. Voor tweede kerstdag wordt er niks speciaals georganiseerd.

kerstboom

Onze ervaring

Om je een goed beeld te geven beschrijf ik hier wat onze ervaring is geweest rondom de kerstdagen. We nemen je mee in de wereld van kerst vieren in Thailand.

Kerstavond

Kerstavond is een avond die uiteindelijk heel erg leuk is geworden. Samantha had een kerstdiner uitgezocht waarbij er drie verschillende menu’s waren. De menu waren geschikt voor 3 type doelgroepen namelijk: Veganistisch, Vegetarisch en de mensen die van vlees houden. Dit sprak ons wel aan  omdat er dan voor iedereen wat wils bij zit. Vooraf wisten we niet helemaal wat we ervan moesten verwachten afgezien van het menu natuurlijk aangezien we vanuit diverse bronnen hoorde dat er heel veel buitenlanders en toeristen zouden komen in groepen. En aangezien wij maar met zijn 2-en zijn keken we er op één of andere manier tegenop. Toen we de tafelindeling zagen werd het nog een stukje erger want bijna de hele tafel was gereserveerd voor 1 groep personen. Ach ja, kon het nog erger..?

Onverwachte wending

Eenmaal aan tafel waren de stoelen tegenover ons ook nog eens leeg dus ach we gaan gewoon gezellig met zijn 2-en eten en drinken daarna ergens anders nog even een drankje om de avond af te sluiten. Maar toen kwamen er ineens nog 3 personen die tegenover ons kwamen zitten, ze excuseerden zich dat ze zo laat waren en toen was het ijs gebroken. Met amerikanen David en Tom en zijn Thaise vriendin Eton hebben we een hele gezellige avond gehad. Ow ja er was nog wel één minpuntje dat onze pompoentaart heel veel mieren bevatte toen deze geserveerd werd dus die hebben we maar laten staan. Maar ach, dat mocht de pret niet drukken. Na afloop van het diner hebben we samen nog even een drankje elders gedronken voordat we naar bed gingen.

kerst vieren in thailand kerstavond

kerst vieren in thailand kerstavond

kerstavond eten

kerstavond eten

1e Kerstdag

Eerste kerstdag is een rustige maar ook wel een beetje vermoeiende dag. We hebben als eerste lekker lang uitgeslapen aangezien we pas om 11:00 werden verwacht bij een hotel voor de brunch. Na lekker te hebben gedoucht zijn we op te fiets gestapt om naar het Grandview hotel te gaan voor de brunch. Eenmaal aangekomen waren er al veel mensen die stonden te wachten in de rij om naar binnen te mogen. Het Grandview hotel had het leuk aangepakt aangezien ze personeel hadden die verkleedt zijn als kerstman en zijn hulpjes. Aangezien je van te voren moest reserveren kreeg je een tafel toegewezen met daarop je naam (altijd leuk). De brunch was een buffet vorm waarbij je de keus hebt uit verschillende soorten (vegetarisch) vlees, groentje, patat, sushi en heel veel toetjes. Na lekker gegeten te hebben was het tijd om verder te gaan naar onze volgende bestemming.

kerst vieren in thailand eerste kerstdag kerstman en hulp frans samantha

eerste kerstdag brunch grandview hotel thailand chiang mai

eerste kerstdag brunch grandview hotel chiang mai thailand

eerste kerstdag brunch grandview hotel chiang mai thailand1

eerste kerstdag brunch grandview hotel chiang mai thailand toetjes

eerste kerstdag brunch grandview hotel chiang mai thailand buffet brunch

Relaxen of toch niet

Eenmaal thuis aangekomen zijn we op bed gaan liggen om even te slapen en om een paar series te kijken. We hadden pas ’s avonds afgesproken dus hebben alle tijd. Tegen 18:30 zijn we naar de stad gefietst waar we hebben afgesproken met een vriendin van ons. Aangezien het zondag is, is de Sunday market er ook en we besluiten om hier te gaan eten om langs de vele kraampjes te gaan om te kijken of er nog iets bij zit voor nu of voor thuis. De Sunday market is de grootste markt van Chiang Mai en hier komen wekelijks heel veel toeristen op af en zo ook deze keer. Je strompelt echt van kraampje naar kraampje en dat maakt het wel vermoeiend. Samantha heeft een nieuwe portemonnee gekocht en hebben we heerlijk gegeten. Tegen 21:00 hebben we nog een drankje gedaan voordat we naar huis zijn gefietst.

2e kerstdag

Tweede kerstdag hebben we niet zoveel gedaan anders dan werken. Voor ons was tweede kerstdag dan ook gewoon een werkdag. In Nederland ga je op deze dag naar een woonboulevard of naar de IKEA.’S avonds hebben we zoals de meeste van jullie op kerstavond hebben gedaan All you need is Love gekeken met presentator Robert ten Brink. Het blijft leuk om te zien dat mensen herenigd worden. Wel jammer dat het steeds commerciëler wordt maar dit is ook wel logisch aangezien dit het best bekeken programma rond de kerstdagen is. Kerst vieren in Thailand, het blijft een leuke ervaring!

werken tweede kerstdag

tweede kerstdag all you need is love kijken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *