Inbraakpreventie, veiligheid in en om het huis

inbraakpreventie inbreker huis dief

Veiligheid in en rondom het huis! Waar kun je allemaal op letten en wat kan je zelf doen om een inbraak te voorkomen. We geven een aantal tips voor inbraakpreventie.

Inbraakpreventie

Veiligheid en inbraakpreventie. Je moet er toch niet aan denken dat er ’s nachts een ongenode gast aan je bed staat. Of dat je thuiskomt en de achterdeur staat open.

Een inbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden binnen geweest en die hebben aan je spullen gezeten en meegenomen.

inbraakpreventie keepout

Wat kan jezelf doen om een inbraak te voorkomen of te bemoeilijken?

Je kan je deur verstevigen met een extra slot op kniehoogte. Dit om het intrappen van een deur te bemoeilijken.

Een kap over de brievenbus plaatsen om zo het bekende hengelen te voorkomen. Inbrekers kunnen zo niet via de brievenbus met een stevig draad de slothaak opentrekken.

Bij een schuifpui kan je een balkje plaatsen aan de binnenkant op de rails tussen de deurpost en de schuifpui, zo kan de schuifpui niet geopend worden.

inbraakpreventie inbraak

Inbraak – vervolg

Zorg voor goedgekeurde sloten met het bijbehorende bouwbeslag en laat deze in deuren en ramen plaatsen. Dit voorkomt cilindertrekken, dit gebeurt met een tang zodat de inbrekers de cilinder van het deurslot afbreken en zo het cilinder eruit halen en zonder cilinder is de deur zo open.

Vertel niet op sociaal media dat je op vakantie bent.

De deuren en ramen op slot draaien en de sleutel eruit halen. Dit om te voorkomen dat inbrekers door middel van een gaatje te boren onder het slot en zo met het ijzerdraad de sleutel om draaien. Dit helpt het bekende flipperen ook voorkomen. Door middel van een bankpas of ander soort pasje tussen de deur en het kozijn de dagschoot indrukken en zo de deur of kozijn te openen.

Sluit ramen en deuren altijd, ook al ga je even naar boven of even naar de buren een insluiper in zo binnen.

inbraakpreventie camera

Tips

Berg waardevolle spullen en sieraden goed op in een kluis of in een bankkluis.

Stel de buren op de hoogte als je op vakantie gaat of een weekendje weg. Zij kunnen de post, die vaak in het zicht ligt weghalen en voor een bewoonde indruk zorgen door de gordijnen te sluiten en openen of een krant neer te leggen en een koffiekopje op de tafel te zetten.

Gebruik schakelklokken op verschillende plekken in de woning en op verschillende tijden.

Verstop geen sleutels in een bloempot onder de deurmat.

Voldoende verlichting om de woning en buitenlampen met een bewegingssensor. Controleer de sensor regelmatig of deze niet is afgeplakt met plakband of een ander soort tape.

inbraakpreventie kluis bankkluis

Vervolg

Mocht het zo zijn dat er opeens een aantal straatlantaren het niet meer doen en verderop in de straat doen ze het weer wel, licht dan de gemeente in. Sommige straatlantaren zijn makkelijk uit te trappen zodat de inbreker in het donker ongestoord zijn gang kan gaan.

Hang geen adreslabel aan je sleutelbos.

Kijk of er om de woning klimmateriaal ligt, denk hierbij aan een ladder, tafel en dat soort dingen, een inbreker kan snel, via dit soort middelen, op een dak klimmen en zo via een opstaand raam naar binnen komen.

Berg telefoons, laptops en camera’s buiten het zicht op.

inbraakpreventie rolex horloge

Whatsapp

Tegenwoordig is er ook buurtpreventie WhatsApp. Dit is een groep mensen bij jou uit de buurt die gezamenlijk in de buurtpreventieapp zitten en zo kan een groepslid snel een verdachte situatie appen.

Ook een alarmsysteem laten aanleggen is een optie. Hier worden dan bewegingsmelders in de woning geplaatst en eventueel een buitensirene en vaak een sticker op het raam geplakt. Dit is wel een abonnement met maandelijks terugkomende kosten.

inbraakpreventie whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *