Heb jij Hunted al gezien?

familie-van-dokkumburg-reactie-op-televisie-programma-hunted

Spraakmakend programma

Hunted is een nieuw televisieprogramma waarin mensen zoals jou of ik drie weken uit de handen moeten blijven van opsporingsdiensten.

Sociaal experiment

De trailer beloofd in ieder geval heel wat goeds. Hunted is een sociaal experiment dat inspeelt op het actuele onderwerp privacy. Iedereen deelt immers bewust of onbewust veel gegevens. De gedachte daarachter is dan ook: wat telt zwaarder: Veiligheid of Vrijheid. De instanties roepen dat Veiligheid voorop gaat en de ‘gewone’ mens geeft juist aan dat ze hun vrijheid willen behouden.

Bekijk hier de trailer van Hunted

Het doel

Vier individuen en vier koppels gaan de uitdaging aan om drie weken uit de handen te blijven van een team van beveiligingsexperts. Deze mensen zijn expert op hun eigen gebied. Zo is er een profiler, een computer expert en nog een paar andere experts die ervaring hebben opgedaan bij de politie, defensie en in de ‘private’ sector. De kandidaten krijgen op moment X te horen dat ze mogen beginnen met het experiment en een uur later krijgt het team van experts de naam of namen van de kandidaten door. Vanaf dat moment is het spel begonnen.

Reactie na het zien van de eerste aflevering

Ik heb zojuist de eerste aflevering gezien en het is gewoon super mooi om te zien hoe eenvoudig het is om gegevens te achterhalen en hoe alles in zijn werk gaat. Zonder iets te verklappen kan ik nu al zeggen dat die sociaal experiment goed is voor de bewustwording van de mens anno 2016. Je krijgt met dit programma een goed beeld wat de instanties die zich bezighouden met de veiligheid van het land allemaal mogen en kunnen. Een telefoon, laptop of een pin automaat is bij voorbaat al niet veilig. Stukje bij beetje zal het team steeds meer over jou te weten komen en zal er een profiel van je worden gemaakt. Om uit de handen te blijven zal je het dagelijkse patroon moeten doorbreken.

Volgens mij ga je echt op iedereen letten die je tegenkomt, mijdt je camera’s en openbare gelegenheden.

Maandag 17 oktober kun je de eerste aflevering zien. Hunted zal dan wekelijks bij AVROTROS worden uitgezonden om 20.30 uur.

familie-van-dokkumburg-frans-vandokkumburg4

Dit bericht is geschreven door Frans van Dokkumburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *