Hoeveel huisdieren hebben jullie?

huisideren katje poes huisdier

Bijna ieder gezin of huishouden heeft wel één of meerdere huisdieren. Bij huize Retra – van Dokkumburg vinden ze één huisdier niet genoeg en is met name Jürgen een grote dierenverzamelaar.

Zomaar beesten

Zomaar beesten daar weet Jurgen wel raad mee.

Ooit begonnen we met één kat. Ik was toen zwanger van Marinus en het leek mij wel leuk om een kat als gezelschap te hebben. Dus ik naar het dierenasiel om daar een mooi exemplaar op te halen. Ik vond namelijk dat dieren uit het asiel een tweede kans verdienen. Zo gezegd zo gedaan en ik zag een mooie kater genaamd Joost. Ik nam Joost mee naar huis met de wetenschap dat het een wat ouder beestje was maar dat mocht de pret niet drukken. Ik sms te Hans met de mededeling dat hij Joost heet, niet wetende dat Hans iets heel anders dacht, hij dacht dat ik bevallen was, oeps.

Van Joost hebben we niet heel lang mogen genieten, hij bleek ouder te zijn dan wat mij verteld was en was eigenlijk al in zijn laatste fase van zijn leven. Helaas hebben we hem in moeten laten slapen.

Gonzo

Toen kwam Gonzo, Hans vond het wel een leuke naam van de Muppet Show. Gonzo was een dame die heel goed wist wat ze wilde en als het madame niet aanstond dan kreeg je een flinke mopper. Gonzo kreeg een nestje en de kittens gingen naar hun nieuwe huisjes. Nu was het zo dat Gonzo wat moeite had met de bevalling, het was 30 april en toen die tijd een feestdag. Gonzo moest een keizersnede ondergaan en daar werden Alexander, Maxima en Bernard geboren. Hans krijgt nog steeds rare trekjes in zijn gezicht als we het over die bevalling hebben, het was niet goedkoop.

huisideren huisdier nokkie boek

Huisieren Foppe en Nokkie

Inmiddels hebben we al zeven jaar Foppe de hond, een echte Friese stabij, die het liefst bovenop je voeten ligt of boven op jou als je op de bank een middagdutje doet. Nokkie is net zo oud en de baas in huis. Een grote vriendelijke kater die het heerlijk vindt om lekker te loungen.

huisideren huisdier Nokkie foppe jurgen

huisideren huisdier foppe amylyn

Knabbel de Cavia

Vorig jaar kwam Knabbel de cavia zomaar ineens. Jurgen had van een vriendje gehoord dat Knabbel weg moest en dat vond Jurgen jammer, dan mag hij wel bij ons wonen. En op een zomerse dag kwam Jurgen met Knabbel, kooi en alles wat daarbij hoort de tuin inlopen. Een lief beest en als hij een plastic zakje hoort dan begint hij herrie te maken in de kooi, hij wil dan verse groente. Ondertussen lopen er dus al een aantal huisdieren rond in huize Retra.

huisideren huisdier max foppe jurgen

huisideren huisdier Max Foppe

Max

Afgelopen moederdag haalde Jurgen de reiskooi van Nokkie uit de schuur en kwam thuis met Max, een kitten van ruim drie maanden oud. Ik vond hem meteen leuk alleen Hans had zoiets van jee niet nog een beest. Vanaf die dag geldt dat Jurgen geen beesten meer mag aannemen! Als we op vakantie gaan moeten de beesten ook naar het asiel en natuurlijk de jaarlijkse inentingen en alles wat erbij komt kijken en dit is niet met honderd euro betaald. We hebben een vaste dierenarts, Tobias van het Ravelijn en dit bevalt ons uitstekend. Tobias vertelde wel dat Max waarschijnlijk een flinke kater gaat worden.

Max is een ondernemende jonge man, de eerste week waren we hem even uit het oog verloren, gelukkig had Amylyn een helder moment en keek op het internet. Bleek dat Max een paar huizen verderop aan het buurten was geweest. We hebben nu een extra plank onder de schutting zodat meneer voorlopig in de tuin blijft. Max vindt iedereen namelijk erg lief en leuk.

Huisdieren speelgoed

Bekijk hier!

huisideren hondenspeelgoed frisbee

Bekijk hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *