Hoe werkt Tinder?

tinder is een platform om te daten

Herken je het volgende: Je wilt graag weer hand in hand over het strand lopen en lachen om de grapjes die je partner maakt. Lopen over het strand plof je neer op het terras voor een glas rosé en ga je samen van de ondergaande zon genieten. Zwijmelend denk je na over deze gedachte maar de realiteit is dat je momenteel geen partner hebt en geen idee hebt waar je die geweldige partner kan vinden. Wellicht is Tinder iets voor jou? We leggen uit wat Tinder is en geven je tips om je op weg te helpen!

Wat is Tinder?

Wat is nu eigen Tinder? Tinder heeft als doel om op een eenvoudige manier een date te realiseren tussen mensen die geïnteresseerd zijn in elkaar. Aan de hand van je voorkeuren krijg je matches te zien welke wellicht interessant zijn voor jou. Geef je als voorkeur aan dat je van een man houd die 2.00 meter is zal Tinder dit als uitgangspunt nemen in de zoektocht naar jouw match. Wanneer je aan het zoeken bent naar een potentiële date kan je op eenvoudige wijze aangeven of je geïnteresseerd bent of niet. Als je aangeeft dat je die persoon wel ziet zitten en die persoon heeft hetzelfde bij jouw is er een match en kan je met elkaar chatten. Tijdens het chatten kan je erachter komen of die persoon echt iets is voor jou, is dit het geval kan je afspreken en heb je zodoende een date.

hoe werkt tinder

Hoe werkt Tinder?

Zoals je wellicht al gemerkt hebt is datingsite Tinder een online platform die je kan gebruiken via de computer of via een app op de telefoon of tablet. De Tinder app is beschikbaar via de Google Playstore en Apple iTunes. De werking van Tinder is als volgt. Je maakt een account aan op via de app of op de Tinder website. Wanneer dit geregeld is kan je aan de slag gaan om je profiel in te vullen. Nadat dit klaar is kan je gaan beginnen met het ontdekken van potentiële matches. Datingsite Tinder zal aan de hand van je locaties een aantal voorstellen doen waarbij je aangeeft of je hier interesse in hebt of niet. Dit noemen ze swipen. Je kan naar links of rechts swipen. Bij het swipen naar de ene kant geef je aan dat je interesse hebt en bij het swipen naar de andere kant geef je aan dat je geen interesse hebt. Aan de hand van je swipegedrag zal Tinder op zoek gaan naar de juiste match. Hier zitten allemaal slimme algoritmes achter waar je je gelukkig geen zorgen om hoeft te maken. Tinder zal herkennen wanneer je steeds aangeeft dat je niet op blonde mannen valt dat je in de toekomst ook niet te zien zal krijgen.

Een account bij Tinder aanmaken

Je kan op dit moment op twee manieren een account aanmaken bij Tinder. De eerste manier is om met behulp van je Facebook account een Tinder profiel aan te maken. Dit is verreweg de meest eenvoudige manier om een profiel aan te maken. Je download de app op je telefoon, logt in met je facebook account en je bent klaar voor gebruik.

De laatste keer dat wij hebben gekeken krijgt Tinder de volgende gegevens van Facebook:

 • Je Facebook-vrienden
 • Je naam
 • e-mailadres
 • Biografie
 • Profiel informatie
 • Locatie
 • Geslacht
 • Url
 • Status-updates

Wat goed is om te weten is dat Tinder geen berichten zal plaatsen op je Facebook tijdlijn. Tinder krijgt echter wel toegang tot aardig wat gegevens en de vraag is of je dit wilt doorgeven. Wil je niet inloggen met je eigen Facebook account heb je nog de mogelijkheid om een tweede Facebook profiel aan te maken en deze te koppelen aan je Tinder profiel. Met dit zogezegde ‘fake’ facebook profiel krijgt Tinder niet de informatie van je echter Facebook profiel. Toegegeven is dit wel een beetje omslachtig maar in het verleden stond Tinder alleen toe dat je met een Facebook account moest inloggen dus vandaar dat deze hack naar voren kwam.

Wil je Tinder zonder Facebook gebruiken zit er sinds kort een mogelijkheid in om je Tinder profiel aan te maken met behulp van je telefoonnummer. De werking is hetzelfde; Je download de app, maakt een profiel aan maar dan op basis van je telefoonnummer. Ter verificatie ontvang je een tijdelijke code die je moet invullen ter verificatie. Wanneer dit gereed is kan je verder met het invullen van je Tinder account. Door Tinder niet te koppelen aan je Facebook account zullen je gegevens nog een beetje beschermd worden. Al moet je wel realistisch zijn dat door veel gegevens op Facebook te plaatsen hun steeds beter een goed profiel krijgen van wat je dagelijks uitspookt.

Wanneer je Tinder profiel gereed is kan je aan de slag met swipen.

Tinder tips

Wanneer je je voor het eerst waagt aan Tinder is het goed om enkele tips te ontvangen zodat je niet onbeslagen ten ijs komt. Als eerste is het goed om te weten dat Tinder veelal gebruikt wordt tot mensen van 25 jaar. Voor personen die (veel) ouder zijn, zijn andere datingapps wellicht beter.

 • Mensen zien als eerste je foto, zorg ervoor dat je een goede profielfoto hebt. Het liefst trouwens een foto waar je alleen op staan en waar je niet direct in de lens kijkt.
 • Het tweede waar mensen naar kijken is je profieltekst. Houdt het hier zo luchtig mogelijk, vermeld je hobby’s en zorg er daarmee voor dat iemand daarop kan reageren. Probeer wel in je profieltekst zaken aan te geven waar je uniek in bent of waar je goed in bent. Als je dit doet in combinatie met een luchtig stukje tekst zit je gebeiteld.

Er goed uitzien tijdens je Tinder date!

We hebben twee jurkjes voor je geselecteerd die je tijdens je Tinder date kan dragen. Succes gegarandeerd dames!

tinder shirt desigual

Bekijk hier!

tinder sport shirt desigual

Bekijk hier!

2 reacties op “Hoe werkt Tinder?

 1. Mirjam zegt:

  Voor een website van twee gezinnen is een onderwerp als “wat is tinder en hoe gebruik je het”. Wel erg verdacht

 2. Frans van Dokkumburg zegt:

  Dag Mirjam,

  Wat super leuk dat u een reactie hebt achtergelaten.

  Ik begrijp echter niet helemaal wat u verdacht vindt aan tinder eerlijk gezegd. Waar men vroeger naar de kroeg of café ging zijn het hedendaags internetplatformen zoals Tinder, relatieplanet etc waar men op registreert om anderen te ontmoeten..

  Maakt uw zoon of dochter er nog geen gebruik van dan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *