Hoe was onze mini vakantie in Singapore

Samantha en Frans zijn voor  een paar dagen in Singapore geweest om de boel daar eens goed te verkennen.

Singapore, een stad en land in één

Allereerst de feiten

Singapore, officieel de Republiek Singapore, is het kleinste land van Zuidoost-Azië; met 716 km² is deze stadstaat net iets groter dan de Nederlandse Noordoostpolder. Het land beslaat een groep van in totaal 63 eilanden die van Indonesië wordt gescheiden door de Straat Singapore en van Maleisië door de Straat Johore. Beide zee-engten zijn zeer nauw. De Straat Singapore is een deelzee van de Straat Karimata en daarmee weer van de Zuid-Chinese Zee. Het hoofdeiland, Singapore, is met het vasteland verbonden door een dam in het noorden en door een brug in het noordwesten. Er vindt veel landaanwinning plaats om de mensen te kunnen huisvesten en nieuwe bedrijfsterreinen te kunnen aanleggen. Het hoogste natuurlijke punt is de Bukit Timah Hill op 166 meter. Mount Faber is een ander hoog punt op 105 meter. Deze heuvel is een toeristische trekpleister vanwege het panoramische uitzicht op de haven en de stad.

Singapore telt 5.781.728 inwoners, als volgt samengesteld:

 • Chinezen (76,8%)
 • Maleiers, de oorspronkelijke bewoners (13,9%)
 • Indiërs, voornamelijk Tamils (7,9%)
 • overige (1,4%).

Religie

Het land kent een veelheid aan godsdiensten:

 • boeddhisme (33,9%)
 • christendom (17,1%)
 • islam (14,3%; voornamelijk etnische Maleisiërs)
 • taoïsme (11,3%; voornamelijk etnische Chinezen)
 • hindoeïsme (5,2%; voornamelijk etnische Indiërs)
 • overig (0,7%)
 • geen religie (16,4%).

Zo ben je al moe van al deze feitjes…. 😀 Laten we dan beginnen hoe wij het er hebben gehad!

familie-van-dokkumburg-maleisie-singapore-vakantie-weekendje-weg

familie-van-dokkumburg-maleisie-singapore-vakantie-weekendje-weg-birma-indonesie-laos-cambodja-vietnam-sri-lanka

Airbnb

Na de koffer van de band te hebben gehaald zijn we met behulp van het openbaar vervoer naar onze slaapplaats gegaan welke we via Airbnb geregeld hebben. Onze slaapplaats ligt aan Duku Road in the Geylang area en bevindt zich aan de oostkant van Singapore. Het appartementen complex heeft een zwembad en een separaat sportgedeelte. Dit is vergelijkbaar met hetgeen we hebben in Chiang Mai. Na verwelkomt te zijn door de eigenaar zijn we naar onze ruimte gebracht waar we konden overnachten.

Onze slaapplaats was in één van de slaapkamers van hun appartement. Nu zal je vast denken “daar gaat de privacy” maar niks is minder waar. Hun appartement bestond uit 2 verdiepingen en elke verdieping was te bereiken via een andere ingang. Onze slaapkamer had een eigen toilet, douche en buitengedeelte dus dit is prima geregeld. We hebben de eigenaren maar twee keer gezien en dat was bij aankomst en vertrek. We hadden een super mooi uitzicht over een deel van Singapore en konden de vliegtuigen zien landen in de verte.

familie-van-dokkumburg-singapore-airbnb-vakantie-genieten1

familie-van-dokkumburg-singapore-airbnb-vakantie-genieten

Lekker eten

Als je op vakantie bent moet je natuurlijk ook lekker eten. Op de Duku Road hadden we een Indiaas restaurant zitten die heerlijke dingen op de menu kaart hadden staan. Tevens hebben we lekker gegeten in Chinatown en Little India. Daarnaast hebben we ook even decadent gedaan in de vorm van een high tea bij het populaire 5 sterren raffles hotel. Het jammere alleen aan de high tea is dat ze niet echt ingesteld zijn op mensen die vegetarisch of veganistisch zijn.

familie-van-dokkumburg-singapore-airbnb-vakantie-genieten-eten

familie-van-dokkumburg-singapore-airbnb-vakantie-genieten-samantha

Sentosa Island

Het Sentosa eiland is gemaakt voor toeristen die een paar dagen in Singapore verblijven. Aangezien wij daar ook onder vallen moesten we een kijkje nemen op dit eiland. Je hebt verschillende keuzes om naar dit eiland toe te gaan. Als eerste kan je via de kabelbaan daar komen, ten tweede via de monorail en als derde lopend of met een auto. Wij kozen ervoor om met de monorail naar het eiland te gaan aangezien het die dag enorm warm was.

Op het eiland heb je verschillende mogelijkheden om je tijd (en geld) te besteden. In het Universal Studios Singapore waan je jezelf weer een beetje in Disneyland, Flowboarden kan je ook doen op Sentosa. Adventure Island waar je een spectaculaire 4D film kan bekijken en Ziplinen in het Adventure Park. Uiteraard is er een heel groot Aquarium en een Madame Tussauds. Daarnaast zijn er nog veel meer dingen te beleven.

Als je op deze link klikt kom je op de Sentosa pagina uit waar je alle attracties kunt bekijken.

Naast al deze attracties zijn er ook een aantal grote hotel ketens waar je in kan slapen. De voor ons bekendste was de Shangri-La hotel. Dat is een 5 sterren hotel direct aan het strand. Daarnaast heeft het diverse zwembaden en restaurants. Wij besloten om hier even een drankje te gaan drinken aangezien we wel toe waren aan al dit overweldigende wat dit eiland allemaal te bieden heeft. De service was daar perfect en heel erg attent.

familie-van-dokkumburg-singapore-vakantie-Sentosa-Island

familie-van-dokkumburg-singapore-vakantie-Sentosa-Island1

Botanic Gardens

Midden in het centrum van Singapore heb je de botanic gardens waar je het drukke leven van de stad even kan onthaasten.Je hebt in Singapore vele kleine gardens maar de botanic gardens is toch wel de place to be wat betreft parken. Het mooie aan de botanic gardens is dat je er heel veel verschillende plant- en boomsoorten hebt. Tevens is het een enorm uitgestrekt gebied. Waar je normaal een park hebt waar je in 10 minuten doorheen wandelt ben je hier bij deze botanic garden veel meer tijd kwijt.

Familie-van-dokkumburg-Botanic-gardens1

Familie-van-dokkumburg-Botanic-gardens

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay is een natuurpark wat zich vlakbij Marina Sands Bay bevindt. Het natuurpark is 101 hectare groot en is één van de grote trekpleisters van Singapore. Jaarlijks komen hier meer dan 10 miljoen bezoekers af op dit natuurpark en wel om de volgende reden. ’s avonds is er namelijk op een tweetal momenten en hele mooie show van muziek en lichten en dit zorgt ervoor dat je jezelf een beetje waant in een sprookje.Dit was heel erg mooi om te aanschouwen.Naast dit zijn er nog een aantal gebieden die je al dan niet gratis kan bezoeken. Elk gebied heeft weer zijn eigen thema en is zeker de moeite waard om te bezoeken. We zijn voornemens om nog een keer terug te keren om de rest van het park te bezoeken. Het is namelijk zo groot.

Familie-van-dokkumburg-singapore-Gardens-by-the-Bay

Familie-van-dokkumburg-singapore-Gardens-by-the-Bay1

Haw Par Villa

Even buiten het centrum van Singapore vindt je het Haw Par Villa beeldenpark. Dit beeldenpark verteld het verhaal over de Chinese verleden. Het park bestaat al sinds 1937 en is nog steeds bezig met een grote uitbreiding cq verbetering. Het Haw Par Villa beeldenpark is voornamelijk bekend om zijn uitbeelding van de 10 courts of hell. Hierin worden 10 straffen uitgebeeld die je vroeger kon krijgen voor diverse lichte- of zware vergrijpen. Voor een licht vergrijp als diefstal werd je al gestenigd en pleegde je smaad dan werd je tong en andere ledematen eraf gehakt tot de door erop volgt.

Naast deze verbeeldingen zijn er (gelukkig) ook een hele boel vriendelijke uitbeeldingen. De een grappig en de ander serieus. En entree van het park is vooralsnog gratis maar ik kan me voorstellen als ze eenmaal klaar is (wat best nog een paar jaar kan duren) dat ze entree gaan vragen.

Familie-van-dokkumburg-Haw-Par-villa-park-singapore-beelden-chinees

Familie-van-dokkumburg-Haw-Par-villa-park-singapore-beelden-chinees1

Familie-van-dokkumburg-Haw-Par-villa-park-singapore-beelden-chinees8

Familie-van-dokkumburg-Haw-Par-villa-park-singapore-beelden-chinees9

Andere hoogtepunten

Naast bovenstaande hoogtepunten zijn er natuurlijk nog een paar op te noemen. Wat dacht je van Marina Sands Bay. Als je op google Singapore intypt krijg je deze als eerste terug te zien in de afbeeldingen. Dit enorme gebouw bestaat uit 3 hoge pijlers met allemaal hotelkamers erin en bovenop vindt je meerdere zwembaden, restaurants en bar terug. Vanuit daar heb je uitzicht op het zakencentrum van Singapore en het standbeeld Merlion wat een kruising is tussen een Leeuw en een Zeemeermin. Wanneer je Singapore bezoekt is het een must dat je bovenstaande trekpleisters bezoekt.

Familie-van-dokkumburg-singapore-vakantie-merlion-vrouw

Familie-van-dokkumburg-singapore-vakantie-Merlion-standbeeld

Familie-van-dokkumburg-singapore-vakantie-mrt-metro-frans

Familie-van-dokkumburg-singapore-vakantie-Marina-Bay-Sands

Al met al wat het een geslaagde mini vakantie. Singapore is geen goedkope stad om in te leven maar voor een paar dagen is dat niet erg. Openbaar vervoer is daarentegen wel goedkoop maar het kan dan wel zijn dat je op elkaar gestapeld in de metro staat. Eten kan je zelf zo duur of goedkoop maken als je wilt. Wij hebben een mix gedaan door goedkoop om de hoek te eten maar ook heel duur high tea-en bij Raffles. Maar goed daar noemen we het ook vakantie voor 😀Booking.com

familie-van-dokkumburg-frans-vandokkumburg4

Dit bericht is geschreven door Frans van Dokkumburg

Een reactie op “Hoe was onze mini vakantie in Singapore

 1. Jantsje van der Veen zegt:

  Net of je er zelf bij bent. Je wordt wel in de verleiding gebracht om er zelf een keer te gaan kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *