Hoe start je een familie website?

familie-van-dokkumburg-start-je-eigen-familie-website

Als je wilt gaan beginnen met het starten van een familie website zijn er een aantal zaken waar je aan moet denken. In dit artikel gaan we dieper in hoe je  een familie website kan gaan maken.

Waarom wil je een familie website gaan beginnen?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is waarom je een familie website wilt beginnen. Hier zijn verschillende redenen voor te beginnen. We zullen hier een aantal opnoemen.

De reden waarom wij ervoor gekozen hebben om een familie website te starten is om één plek te hebben waar alle informatie over de familie komt te staan. Door hier voor te kiezen hoef een familielid maar naar één website te gaan.

De tweede reden om te kiezen voor een familie website is dat het tijdloos is en social media platformen zoals Facebook en Pinterest niet. Als je een aantal dagen niet hebt gekeken op bijvoorbeeld Facebook kan je het nieuws wat je oom of tante heeft gedeeld niet meer teruglezen. Hierdoor mis je wellicht belangrijke informatie. Door het nieuws op een website te plaatsen heeft iedereen de tijd om het nieuws te lezen wanneer hij of zij dat zelf wil.

Waarover wil je gaan schrijven?

Nu je hebt besloten om een familie website te starten moet je gaan nadenken waarover je wilt gaan schrijven. Dit kan gericht op één ding en daardoor een niche creëren of juist heel erg breed waardoor je een breder publiek trekt. Je doet er goed aan om hier van te voren even over na te denken voordat je een familie website gaat beginnen. Wij hebben er voor gekozen om te starten met het delen van onze dingen die we hebben ondernomen of hebben beleefd. Door hier voor te kiezen zijn we begonnen in een niche. Om uit te leggen waarom het een niche is dat alleen vrienden en familieleden ons persoonlijk kennen en daarom zullen die mensen de berichten blijven lezen. Na een periode dit aangehouden te hebben zijn we langzaam begonnen om artikelen te schrijven voor een breder publiek. Hierbij houden we nog steeds de persoonlijke twist aan wat ons verhaal uniek maakt maar wel dat het interessant is voor het brede publiek. De reden waarom we hiervoor gekozen hebben is dat we onze familie website beschikbaar willen maken als een platform waar een ieder zich mee kan identificeren.familie-van-dokkumburg-pen-schrijven

Schrijf je alleen of als gehele familie?

De volgende vraag die je jezelf moet stellen is of je alleen gaat schrijven op je familie website of dat je dit met andere familieleden gaat opzetten. Beide opties hebben voordelen en nadelen.

Start je de familie website in je eentje zal je heel veel zelf moeten gaan schrijven, hiermee kan je zelf de content (lees berichten) gaan bepalen. Mocht je creativiteit even te wensen overlaten komen er geen nieuwe berichten op de website. Aan de andere kant wordt je niet geremd door anderen.

Start je de familie website met meerdere gezinsleden of familieleden kan je een verdeling maken wie wat doet voor de website. Waar verschillende mensen samen gaan werken krijg je ook verschillende ideeën en schrijfstijlen. Dit dien je wel onderling af te stemmen.

Voor de familie van Dokkumburg website hebben we gekozen om te beginnen met het delen van informatie en ervaringen als gezin zijnde. In ons ideaal beeld zouden we graag zien dat de gehele familie van Dokkumburg zou gaan schrijven maar binnen de familie zijn er genoeg mensen die dit niet willen of er geen tijd aan willen besteden.

En hoe nu verder?

Nu bovenstaande vragen zijn beantwoord kan je gaan beginnen met het maken van je familie website. In het volgende artikel leggen we uit hoe je een website maakt en wat je nodig bent voor het maken van een familie website.

familie-van-dokkumburg-frans-vandokkumburg4

Dit bericht is geschreven door Frans van Dokkumburg

Een reactie op “Hoe start je een familie website?

  1. Anton van der Steen zegt:

    Mooi omschreven artikel met een duidelijke inhoud.
    In het verleden heb ik ook een familiewebsite gehad die ik alleen beheerde, en dat hield in dat ook ik alleen de site van teksten vulde.
    Achteraf jammer, want dit had vandaag de dag redelijk unieke content kunnen opleveren.

    Kortom goede info hier gevonden, dank je daar voor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *