Hoe komt het dat er bijna geen werklozen zijn in Thailand

familie-van-dokkumburg-voetmassage

Nu we hier een aantal maanden zijn valt het ons op dat er bijna geen werklozen zijn in Thailand. We gingen op onderzoek uit en we kwamen tot de volgende conclusie.

Super lage werkloosheidscijfers

Als je op een website zoals Indexmundi.com kijkt om te kijken wat de werkloosheidscijfers van een land zijn valt het op dat in de laatste 5 jaar er bijna geen werklozen zijn in Thailand. Bekijk hier die van Thailand.

De werkloosheidscijfers stond in 2010-2014 steeds op 0,7% van de bevolking. In 2013 waren er in totaal 67 miljoen Thaise mensen. Wanneer je daar 0,7% van neemt komt je rond de 450.000 mensen uit die werkloos zijn. Dit is een ontzettend laag percentage. Ter vergelijking zitten we in Nederland rond de 5% op 16 miljoen mensen waarmee je rond de 800.000 mensen uitkomt.

Werk creëren

Voor zover ik het kan overzien werken de meeste Thaise mensen en organisaties ontzettend inefficiënt. Werk wat je normaal met zijn tweeën kan doen wordt hier met zijn vieren uitgevoerd. Heel vaak zie je in een restaurant dat je bestelling wordt opgenomen door de ene ober en die geeft de bestelling dan door aan nummer twee en deze persoon is dan bevoegd om de bestelling bij de keuken af te geven. Uiteraard heel erg grappig om te zien maar of het efficiënt is een tweede vraag.

Bekijk onderstaande foto’s en filmpjes om er je eigen oordeel over te geven.

 

familie-van-dokkumburg-frans-vandokkumburg4

Dit bericht is geschreven door Frans van Dokkumburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *