Hoe kan je geld verdienen met het uitgeven van Boeken

familie-van-dokkumburg-ebook-geld-verdienen-online-boek-schrijven

In dit artikel leggen we uit hoe je online geld kan verdienen met het schrijven en uitgeven van boeken. Dit is één van de vele manieren om online geld te verdienen.

Boeken schrijven en uitgeven

Een boek verkopen is een zeer geliefd model voor veel mensen die van nature makkelijk content kunnen creëren. Denk hierbij aan journalisten of bloggers. Het is een geliefd model omdat het vrij eenvoudig is om een boek te maken van ongeveer 60 tot 80 pagina’s over een bepaald onderwerp en deze dan te verkopen op hun eigen website of via websites zoals Amazon, Bol.com of iBooks. Als je het een beetje in de vingers hebt kan je hier eenvoudig €500 euro per maand mee verdienen. Het leuke aan dit gebeuren is dat je de content (het verhaal) maar één keer hoeft te schrijven en je daarna rustig achterover kan leunen. Althans dat is de theorie. Om tot dit punt te komen heb je al heel veel stappen gezet en ben je vast een aantal keren vastgelopen of fouten gemaakt waardoor het meer tijd en energie kost dan verwacht.

Allemaal hosanna of..?

Het punt van zorgen bij dit model is dat je vooraf niet weet hoeveel mensen je boeken gaan kopen. Kies je bijvoorbeeld om een boek te schrijven waar al heel veel boeken van zijn zal je minder mensen hebben die je boek gaan kopen. Daarnaast is marketing alles om je boek tot een succes te maken.

Maar hoe maak je nu eigenlijk een boek?

Als je een boek wilt gaan schrijven loop je vast en zeker de volgende stappen door:

  • Je bedenkt een onderwerp
  • Je maakt een inhoudsopgave
  • Je gaat het boek schrijven aan de hand van inhoudsopgave
  • Je gaat een omslag maken
  • Je zet het boek online of in de boekenwinkel
  • Marketing en Promotie

familie-van-dokkumburg-ebook-maken-geld-verdienen-table-of-content-inhoudsopgave

De Stappen

Onderwerp

Begin allereerst met het bedenken waar je over wilt gaan schrijven. Het gemakkelijkst is om een onderwerp te kiezen waar je passie voor hebt. Ben je helemaal gek van voetbal kan je ervoor kiezen om een boek te schrijven over de spelregels, tactieken en welke voetbalclubs er zijn. Het is aan te raden om een onderwerp te kiezen die tijdloos is en niet elk jaar aangepast hoeft te worden.

Inhoudsopgave

Heb je eenmaal het onderwerp bedacht is het nu tijd om de inhoudsopgave te maken. Bedenk voor jezelf welke hoofdstukken er in het boek moeten komen en zet deze in volgorde. Ga dan per hoofdstuk bedenken welke onderdelen het hoofdstuk moet bevatten. Als je dit hebt gedaan voor alle hoofdstukken heb je de inhoudsopgave klaar. Neem de tijd ervoor om een inhoudsopgave te maken voordat je begint met schrijven. Je hebt er zoveel meer baat bij voor de latere stappen. Dit proces kan best één tot meerdere dagen duren.

Hoofdstukken schrijven

Wanneer de inhoudsopgave klaar is kan je beginnen met het vullen van alle hoofdstukken. Probeer voor jezelf een schema aan te houden om een aantal hoofdstukken per dag of per week te schrijven. Door jezelf een deadline te geven zal je de focus blijven behouden om het boek af te krijgen.

familie-van-dokkumburg-schrijven-boek-ebook-paperback-tafel-vrouw

Omslag maken

In de tussentijd kan je gaan nadenken hoe je omslag eruit moet komen te zien. Dit bevat dus de voorkant en achterkant. Op de voorkant doe je een mooi plaatje met de titel van het boek met de auteur (jezelf). Op de achterkant schrijf je in het kort waar het boek over gaat. Zo ervoor dat de tekst pakkend is. Je kan kiezen om de omslag zelf te maken of uit te besteden. Afhankelijk van je budget maak je hierin een keuze. Als je geen inspiratie hebt kan je kijken hoe andere auteurs het hebben gedaan met hun boek.

Je boek uitgeven

Heb je het boek af kan je gaan bedenken hoe je dit boek op de markt gaat brengen. Je kan ervoor kiezen om alleen het boek in digitale vorm uit te brengen. Dit noemen ze een ebook. Wil je dat het boek fysiek gedrukt wordt zal je een paperback uitbrengen. Een combinatie van beiden kan natuurlijk ook.

Kies je voor het ebook kan je ervoor kiezen om deze op je eigen website te plaatsen of dat je gebruik maakt van de diensten van webwinkels zoals Bol.com, Amazon, Google of Apple.

Neem uitgebreid de tijd om elk van de webwinkels te leren kennen en maak dan een keuze. De webwinkels vragen jou om het boek voor een bepaalde periode exclusief te houden voor alleen hun webwinkel. Amazon vraagt bijvoorbeeld met hun KDP select programma voor 90 dagen exclusiviteit.

Marketing en Promotie

Nadat het boek online staat via één of meerdere van bovenstaande platformen kan je beginnen met marketing en promotie. Amazon biedt via hun KDP select programma 5 dagen gratis promotie aan. Dit houdt in dat jou boek 5 dagen gratis wordt aangeboden op hun platform zodat je mensen de kans geeft om het boek lezen en hier een review over te schrijven. Vraag  daarom vrienden en familieleden om je boek te lezen en hier een review over te geven.

Nadat je promotie hebt gedaan is het afwachten totdat de eerste mensen je boek gaan kopen zodat je al het werk niet voor niks hebt gedaan. Merk je na verloop van tijd dat je de boekverkopen omlaag gaan kan je ervoor kiezen om nogmaals je boek een aantal dagen gratis weg te geven.

Conclusie

Als je al deze stappen hebt doorlopen zal je als het goed is een aantal boeken verkopen. Hoeveel boeken je verkoopt hangt ervan af hoeveel competitie er is van andere boeken en nog een aantal factoren. Feit is wel dat dit proces een kwestie van vallen en opstaan is die je niet in één dag heb geleerd. Probeer het gewoon eens uit en als het bevalt ga je ermee door en anders kies je één van de andere manieren uit om online geld te verdienen.

familie-van-dokkumburg-50-veganistische-recepten-ontbijt-lunch-koken-heerlijk-vegan-cover

Koop hier je E-book

familie-van-dokkumburg-frans-vandokkumburg4

Dit bericht is geschreven door Frans van Dokkumburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *