Hoe kan je geld verdienen met beleggen

familie-van-dokkumburg-wat-is-beleggen-aandelen-geld-verdiene-min-plus

Geld verdienen met beleggen bouw je op door een goed portfolio van aandelen op te bouwen. Hiermee ben je in staat om op eenvoudige manier passief geld te verdienen.

Geld verdienen met Beleggen

Waarom beleggen op nummer één staat van passief inkomen kan je vast wel raden. Je hoeft er namelijk vrij weinig voor te doen. Geld verdienen met beleggen doe je in drie eenvoudige stappen:

  1. Je koopt een aandeel
  2. Je wacht totdat de koers omhoog gaat
  3. Je verkoopt het aandeel

Al met al kan je in korte tijd veel geld verdienen met beleggen.

Is het dan echt zo simpel?

Geld verdienen met beleggen is in theorie eenvoudig maar de praktijk kan erg lastig zijn. Je moet namelijk op zoek naar de juiste aandeel die op dat moment heel erg laag staat en die je na verloop van tijd bij een hogere koers kan verkopen. Daarnaast kan je alleen het instap- en uitstap moment bepalen en niet de tussenliggende tijd. In de tussentijd kan er heel veel gebeuren terwijl je hier geen invloed op kan uitoefenen. Dit kan heel erg op je zenuwen werken mocht je hier niet tegen bestand zijn.

Maar hoe vindt je het juiste aandeel?

Er zijn hele boeken geschreven over hoe je het beste aandeel kan kiezen. Tevens zijn er heel veel theorieën bedacht door geleerden met (schijnbaar) veel kennis van zaken.

Maar eigenlijk komt het erop neer dat je goed je huiswerk moet doen in het bedrijf en je ‘boeren’ verstand moet gebruiken. Zelf kijk ik altijd naar de volgende punten:

  • Ik lees het laatste nieuws over het bedrijf. Is er iets gebeurd met het bedrijf waardoor de koers ineens omlaag kan gaan of juist omhoog.
  • Ik lees de fundamentele analyse. Hierin staat hoe het bedrijf presteert en of het aangeraden wordt om het aandeel te kopen of niet.
  • Ik bekijk de grafieken van de laatste dag/week/maand/3 maanden/jaar om te kijken hoe het bedrijf gepresteerd heeft.

Wanneer dit goed voelt stap ik in, voelt iets niet goed ga ik niet investeren.

Welke beurs kies je

Daarnaast heb je de mogelijkheid om een bedrijf te kiezen die aan de AEX genoteerd staat of juist te kiezen voor een lokaal ‘Nederlands’ fonds of een fonds in Azië of Amerika. Persoonlijk kies ik er alleen voor om grote bedrijven te kiezen die aan de AEX/ AMX of AScX genoteerd staan. Van deze bedrijven weet je dat deze niet 1,2,3 zullen omvallen. Maar deze keus is voor iedereen verschillend.

familie-van-dokkumburg-beleggingsfonds-beleggen-geld-verdienen-lange-termijn

Dividend

Het mooie aan aandelen is dat er bij veel bedrijven op regelmatige basis dividend wordt uitgekeerd. Vaak gebeurt dit één keer per jaar uitgekeerd maar er zijn ook een aantal bedrijven die dividend per half jaar uitkeren en een enkeling zoals Shell doet dit elk kwartaal. Om dividend te krijgen hoef je eigenlijk alleen maar aandelen van het bedrijf te hebben op een van te voren bepaald moment. Van te voren wordt er namelijk door het bedrijf aangekondigd hoe hoog de dividend percentage is en op welke datum je aandelen moet hebben gekocht. Met dividend kan je heel eenvoudig geld verdienen.

Een voorbeeld

Shell keert bijvoorbeeld elk kwartaal dividend uit met een rentepercentage van 6%. Als je op dat moment voor €10.000 euro aan aandelen hebt ingekocht ontvang je 4 keer per jaar €600,– euro aan dividend. Niet slecht toch voor 10 minuten werk om je aandelen te kopen…

Voordat je nu als een gek aandelen gaat kopen is het aan te raden om te kijken of het bedrijf wel of geen dividend uitkeert. Niet elk bedrijf doet dit namelijk.

familie-van-dokkumburg-aandelen-markt-beurs-vloer

Welke Broker kies je

Om aandelen te kunnen kopen dien je een broker uit te kiezen. Dit kan je huisbank zijn zoals ING, ABN-AMRO of Rabobank maar je kan ook kiezen voor brokers zoals BinckBank of Plus500. Het loont de moeite waard om onderzoek te doen naar de juiste broker omdat ze allen alleen voor- en nadelen hebben. Zelf zit ik bij de BinckBank wat me uitstekend bevalt door hun service en hun uitgebreide trading platform. Nadeel van de Binckbank is dat ze relatief hoge kosten rekenen als je met weinig geld wilt beleggen. Beleg je met meer geld dan zijn de kosten weer voordeliger bij de Binckbank.

Kortom, afhankelijk van hoeveel geld je inleggen en hoeveel transacties je wilt doen per jaar is de ene broker voordeliger dan de andere.

Conclusie

Geld verdienen met beleggen kan wanneer je het goed doet eenvoudig gerealiseerd worden. Kies een bedrijf zoals Shell uit die elk kwartaal dividend uitkeert en koop hier aandelen in. Elk kwartaal krijg je 6% dividend uitgekeerd zonder dat je iets hoeft te doen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om wanneer de koers gunstig staat van jouw aandeel dat je de aandelen verkoopt.

Het is wel aan de raden om te beleggen met geld wat je niet direct nodig hebt.

Lees ook

familie-van-dokkumburg-beleggen-koers-aandelen-aandeel-beurs

Wil je weten waarom wij beleggen? Dan is het volgende artikel iets voor jou om te lezen.

familie-van-dokkumburg-frans-vandokkumburg4

Dit bericht is geschreven door Frans van Dokkumburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *