Grijs haar

grijze haar grijs lok kapsel

Vandaag heb ik mijn eerste echte lange grijze haar uit mijn hoofd getrokken en ik dacht nog zal ik die in mijn plakboek doen, net zoals mijn eerste pluk babyharen die mijn moeder van mijn hoofd knipte. Grijs haar, daar krijgt iedereen mee te maken op een gegeven moment.

In Shock

Nee ik was nogal in schock omdat ik ervan uit ging dat ik niet grijs zou worden. Gewoon antiek blond is wel fijn maar grijs en dan zo heel stiekem en af en toe haar.

Vandaag werd mijn jongste broertje 36, (2 keer 18). En hij heeft een grijs kuifje best wel grappig om te zien. Mijn andere broertje heeft inmiddels alles antiek blond en het staat hem ook nog eens goed. Van onder de duim plekken is niets zichtbaar dus de tondeuse is dan ook niet nodig.

IJdelheid

Maar ijdelheid heeft ook zijn tijd, ik ga gewoon naar de kapper en laat mij adviseren om het antieke blond te verdoezelen, niet omdat het moet maar omdat het kan. Overigens denk ik dat grijs haar mij best wel goed zou staan, maar de periode die daar tussenin zit dat gaat mij te langzaam. Dus peroxide erin.

Anderen

Mijn Beppe had een grijze lok en mijn moeder heeft dat ook een langere tijd gehad. Misschien krijg ik dat ook wel. Maar mijn grijze haar kwam uit de zijkant van mijn hoofd en heeft niets met lokken te maken. En zo stug ook net alsof ik mijn benen scheer, stoppelhaar. Waarom wordt beenhaar niet grijs scheelt mij een heleboel scheermesjes.

Mijn jongste broertje en zijn vrouw gaan papa en mama worden en dan wordt zijn kuif helemaal grijs. Ik kan het weten want ik heb drie van die blije eieren rondspringen. Soms zorgen die voor antiek blond.

grijs haar grijze haren kapsel

Tegenwoordig

Tegenwoordig zijn er zoveel middelen om je gezicht als een achttienjarige eruit te laten zien. Geweldig toch, maar om nou een substantie in mijn fronsrimpel te laten spuiten zodat mijn wenkies niet meer omhoog willen en de hele dag verbaasd de wereld in kijk lijkt mij toch een beetje overbodig. Mijn dochter is namelijk best wel onder de indruk wanneer ik mijn wenkies gebruik of mijn blik in mijn ogen. Bij een goede arts zou dit niet gebeuren maar ik zie af en toe dingen voorbij komen dat ik mijzelf wel afvraag voor wie heb je dit gedaan.

George Clooney

Laten we wel wezen dat niet elke man na de mijnpaal van 50 er uit ziet als George Clooney. Die heeft mooie grijze haren en een smoelwerk waar je u tegen zegt, net zoals Sean Connery, hmm beide namen hebben wat gemeen met elkaar. Mannen moeten ook gezichtscrème smeren en regelmatig hun wenkies uitdunnen. Mijn man schrikt zich af en toe helemaal een hoedje. Heb ik mijn bril op en dan kijk ik hem aan en pak de pincent. En miepen als een klein kind als ik wildgroei eruit trek maar daarna is hij weer tevreden.

Familie

Mooie lange volle wimpers hebben de meesten van ons DNA technisch wel overgenomen en dat is uiteraard super mooi. Alleen als je een bril draagt dan zit mijn wimper weleens knel tussen het glas en moet ik alles weer in vorm buigen en mijn bril schoonvegen. Krijg ik de opmerking dan knip je ze toch af.

Binnenkort ga ik weer naar de kapper en dan vraag ik haar wel wat te doen.Ik ben namelijk niet zo heel handig met mijn haar, zit altijd vast in de krultang of kam te hard mijn haar zodat er hele plukken uitvallen.

Vroegah

Vroeger had ik een serieuze kassakuif. Mijn pony stond skyhigh met een bus haarlak erin, Zo jaren 80 en ook met de nepkrullen wat er echt bij hoorde. Tegenwoordig is het vooral lang haar en dat hangt dan langs het hoofd zonder er enige vorm van krul of wat dan ook aan te doen, totdat er op stap gegaan moet dan weten de meiden van tegenwoordig hoe de krultang of de antikrultang werkt. Ik heb die apparaten ook in huis maar gebruik ze niet, mijn punten zijn te vaak geblondeerd en gaan dan waarschijnlijk van mijn hoofd vallen.

Wat een gedoe dat grijs haar. Voorlopig verf ik nog even die af en toe grijze haar die heel stiekem komt kijken. En korte kapsels is niet mijn ding dus zit er veel verf in. Niet omdat ik jonger wil lijken maar gewoon omdat het kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *