Wat gebeurt er met een land als de koning overlijdt

Wat zijn de gevolgen? De Thaise koning Bhumibol is op 88-jarige leeftijd overleden. Hij heeft vanaf zijn 18e op de kroon gezeten in Thailand dus hele generatie mensen kennen niet anders dan dat hij de Koning van Thailand is.

Kleren

Het wordt aangeraden om donkere (zwarte) kleding te dragen. Het wordt niet op prijs gesteld om fleurige kleuren te dragen zoals roze, oranje, lila enzovoort. Witte kleding mag ook. De periode geldt voor één jaar voor Thaise mensen. Voor ons als toeristen geldt dit eerst voor een periode van één maand. Daarna moeten we even verder kijken. Dus mocht je op vakantie gaan naar Thailand is het raadzaam om iets soberder gekleed te gaan.

Evenementen en gedrag

Vele evenementen worden geannuleerd de aankomende weken. Dit kan met of zonder reden van opgaaf. Samantha heeft al meegemaakt dat de groepslessen bij de Fitness voor de rest van de week geannuleerd zijn. Qua gedrag is het raadzaam om niet te enthousiast te zijn als je in een restaurant aan het eten bent. In veel restaurant wordt uit respect voor de koning geen muziek gedraaid. Eerlijk gezegd is dat wel beter want de muziek in Thailand staat vaak heel erg luid. Gelukkig zijn er genoeg restaurants die standaard geen muziek draaien.

 

familie-van-dokkumburg-koning-bhumibol-overleden-thailand1

 

familie-van-dokkumburg-koning-bhumibol-overleden-thailand

Wat is Open

De luchthavens, hotels, winkelcentra en culturele attracties zijn en blijven open. Slechts enkele uitgaansgelegenheden en attracties worden gesloten voor een korte periode. Er zijn ook uitgaansgelegenheden die open zijn maar hun programma hebben aangepast. Zo zal er geen muziek te horen zijn. Een aantal winkels verkoopt geen alcohol.

Wat is Gesloten

De Grand Palace in Bangkok is gesloten voor het grote publiek omdat er plechtigheden zijn voor de overleden koning.

Geannuleerde Evenementen:

  • Full Moon Party – Koh Phangan – 17 oktober
  • Yi Pen Lantern Festival – Chiang Mai – 13-15 november

 

familie-van-dokkumburg-koning-bhumibol-overleden-thailand3

De overleden koning heeft één zoon en één dochter. Zijn zoon (Maha Vajiralongkorn) heeft aangegeven dat hij één jaar nodig heeft om zich voor te bereiden voordat hij de nieuwe koning wordt. Het leiderschap wordt momenteel uitgevoerd door de 96-jarige Prem Tinsulanonda.

De lichaam van de overleden koning is ondertussen gebalsemd en zal de aankomende maand opgesteld staan in de Grand Palace in Bangkok zodat Thaise mensen in alle rust afscheid kunnen nemen. Het zal zeker één jaar duren voordat het lichaam gecremeerd wordt.

familie-van-dokkumburg-frans-vandokkumburg4

Dit bericht is geschreven door Frans van Dokkumburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *