Gala stressssss en alle leuke dingen die er dan gebeuren

gala feest csg eekeringe amylyn leeuwerink

Onze dochter begint op 10 mei aan haar eerste echte examen, maar voordat dit gaat plaats vinden is er eerst GALA en dan niet eentje dat er op de uitnodiging staat kom in gala en dan vervolgens dat dan niet doen, maar gewoon voor het eggie. En daar kunnen vele volwassenen een voorbeeld aan nemen. Gala is toch gala met al glim en glam wat erbij hoort.

Hakken, make-up, kapper, nagels, panty’s en nog een keer hakken. Dat laatste is een verhaal apart.

20 april 2017

20 april, dachten we begin dit jaar, dat duurt nog wel even. Maar we worden ouder en de tijd gaat veel sneller dan we soms willen. Ik ben zelf eigenlijk wel van het vooruit plannen maar om één of andere reden was het er niet van gekomen.

De jurk

Eigenlijk was dit helemaal geen probleem. Na vele site ’s te hebben bezocht was er alleen de discussie “welke kleur”, blauw of zwart. Het werd een mooie zwarte jurk zonder gedoe. De jurk besteld en die zat meteen goed, alleen het uitdoen was even een ding, er zat geen ritssluiting op de rug maar ergens aan de zijkant waardoor de gehele jurk over het hoofd aan en uit getrokken diende te worden. Handig nee, ome Henk waarschuwde meteen er mag niets meer over je hoofd getrokken worden zodra ik je haren in model heb gekapt. De jurk had ze om 12 uur al aan, voordeel hiervan is dat Amylyn er aan kon wennen dat ze voor het eerst een galajurk aan had.

gala amylyn hennie marinus jurk

Make-up

Make-up ook een ding. Amylyn doet momenteel zelf niet zoveel met make-up en er werd mij dan ook vriendelijk verzocht of ik dat dan niet even kon regelen. Ja hoor doen we. Drie dagen geleden mijn make-up toverdoos naar beneden gehaald, ik heb namelijk wel goed daglicht nodig en een aantal you tube filmpjes snel bekeken. Smeren maar. Het resultaat, snel naar de winkel om andere make-up te halen. Kleurtjes waren zo twee jaar geleden en smeerden ook niet meer zo goed enzo. Ook make-up blijft niet onbeperkt houdbaar.

gala csg eekering amylyn leeuwerink

Check

Een rib uit mijn lijf maar we kunnen weer even vooruit. Proefmake-up gedaan met glimmertjes en zonder glimmertjes. Gelukkig kwam Chaja even checken en constateerde dat ik  Amylyn een beetje oranje had gemaakt maar de oogschaduw echt met glimmertjes gedaan moest worden. Check.

De dag van het gala

Amylyn had een rare ochtend met lestijden en wel of geen film kijken op school en of de leerkracht er wel of niet aanwezig was. Rond 11 uur was ze weer thuis. Maar ik wilde nog een make-upje halen en ik raakte lichtelijk in de stress toen mijn man het nodig vond om de auto helemaal te gaan schoonmaken, stofzuigen en ik weet niet allemaal wat. Ik naar de andere auto en het tanklampje stond ernstig mij oranje aan te kijken. Even later komt Hans aanlopen, owh ik kan alles wel even terug plaatsen in de auto. Schiet op, ik heb haast en mijn dochter blijft helemaal relaxt. Een aantal jaren geleden ben ik getrouwd en dan heb je zo ongeveer een zelfde dag als gala, geheel in de steigers, make-up, haar, hakjes en ingewikkelde jurk en heel vroeg uit mijn bed. Dus dit is een stress volle dag en alles moet kloppen en dan niet dat iemand ook maar een auto gaat schoonmaken, grrr. Ik zei netjes, ik heb nu haast en over anderhalf uur heb ik weer haast en dezelfde auto nodig en dit gaat de hele dag zo door, Comprende!

gala amylyn oom henk haar doen

Hakken dragen

Het hakken probleem. Amylyn haar voeten zijn een pietsie groter dan die van mij waardoor mijn schoenenkast niet geplunderd kon worden. Dan maar de schoenenkast van Natalie uitpluizen. Mooie zwarte en roze pumps. Helemaal top en ik als een blij ei weer naar huis. De zwarte pumps waren te groot en na enig navraag van Amylyn bij haar vriendinnen mochten de roze pumps ook niet. En ze zijn zo mooi. Dan moet je toch echt zelf naar de schoenenwinkel om iets uit te zoeken, zo gezegd zo gedaan. Les 1. Pumps horen een heel klein beetje te knellen met je blote voeten erin of met een panty, dit laatste maakt de boel wat glad en zo kan je zomaar uit je pump stappen. Amylyn kwam thuis met mooie pumps, maar bij het lopen erop zonder sokken ( daar heb je het probleem ) kwam ze er achter dat het niet zo goed zat. We hebben inlegzooltjes erin gedaan, pantysokjes voorin gestopt, antislipstickers erin geplakt, totdat ze haar panty aan deed en bij het lopen op de pumps, haar schoen bleef staan en haar voet ging verder zonder schoen. Dit kan echt niet dacht ik bij mezelf. Ik heb Hans de pumps in de handen gedrukt met de mededeling dat hij heel snel naar de schoenenwinkel toe moest gaan om een maat kleiner te kopen. ( ik kan ze nu ook aan J ) En, dat was weer een stressvol dingetje maar ze liep als een ware diva op haar pumps vanavond.

gala hakken pumps schoenen

Vriendinnen

Jeanne, vriendin van Amylyn en een speelster uit haar voetbalteam had haar fiets geparkeerd bij ons in de schuur en de nodige spullen meegenomen, dat dacht ze tenminste. Want Ineke, haar moeder, is nog twee keer geweest om onder andere een jas te brengen en een tas en uiteindelijk Jeanne haar gympen. Ik denk dat die net zoals ons ongeveer dezelfde dag beleefd hebben.

gala amylyn en haar vriendinnen

gala amylyn Tessa Ella en An

Gala – de aanloop

De aanloop naar het gala was voor ons eigenlijk wel kort maar het zijn van die dingetjes die alles even overhoop gooien. We hebben enorm veel gelachen, zeker de eerste stappen op de pumps en ook met de jurk en met het make-up aanbrengen. Maar ze zag eruit om door een ringetje te halen en stapte samen met Faima, Ella en Tessa zelfverzekerd de gehuurde witte Tesla uit. Amylyn vertelde dat het net Walibi was om in die auto te zitten. De vader van Faima heeft een mooie rondrit gemaakt in Noord Nederland en kon zo even wennen aan alle technologie die tegenwoordig in een auto zit.

Omkleden

Rond 22:15 uur heb ik Jeanne, Amylyn en Faima opgehaald bij de Heren van Rechter. Ze wilden zich omkleden om zo naar café de Bieb te gaan en daarna naar de Karre in Tuk en dit gaat nogal lastig op de pumps en strakke jurken. Jeanne vertelde dat haar jurk nogal af gaf met glitters. Voor Hans houdt dit in dat hij weer de auto geheel kan stofzuigen. :-). Binnen enkele ogenblikken hadden de meiden zich om gekleed en de bekende gympen waren weer aan. Hoewel ze alle drie zoiets hadden, ik loop nog steeds scheef.

De Fans

We waren vanavond samen met mijn moeder, Frans, Samantha, Marinus en Jürgen aan het kijken en genieten van iedereen die voorbij kwam. Dit proces heeft ongeveer anderhalf uur geduurd en we hadden ook allemaal even last van stramme botten en suffe spieren. We stonden namelijk met velen op een bankje en iedereen was zich bewust, één verkeerde beweging en we doen mee aan het wereldrecord dominostenen omvallen. Maar het is gelukt.

gala personen uit Steenwijkwold

Afgelopen

Rond half 2 in de nacht was Amylyn weer thuis, ze waren naar de Karre geweest, de Bieb was al gesloten om 23:00 uur. Ze hebben een mooie dag beleefd en vanavond gaan ze kijken naar het gala van de RSG.

Aan alle examenkandidaten van de Eekeringe, Ambelt en de RSG heel veel succes met de examens en jullie kunnen het. Op naar de toekomst.

gala amylyn fourgirls

gala csg eekeringe 2017 de rechter steenwijk

gala eekeringe

gala csg eekeringe de rechter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *