Fransieee’s Gymles – Opdrukken

In Fransieee’s Gymles laten we steeds een nieuwe sport oefening zien die je thuis, op vakantie op in de sportschool kan uitvoeren.Ditmaal laat ik je zien hoe je op verschillende manieren kan opdrukken.

De oefening is geschikt voor zowel beginners als voor gevorderden dus kortom, geen excuses meer en direct aan de slag šŸ™‚

Opdrukken

Opdrukken is Ć©Ć©n van de oudste oefeningen die er bestaat. Het is een relatief simpele oefening die overal uit te voeren is. Wat leuk is om te weten is dat je met Opdrukken de buik, armen, benen, bekken, rug, heupen en borst traint. Dat is best wel veel met Ć©Ć©n oefening.

Om opdrukken oftewel een push-up goed uit te voeren moet je lichaam alsware een plank zijn. Kracht moet namelijk niet uit je armen komen maar uit de rug en de rest van je lichaam. Voer je de opdruk oefening niet goed uit zal je veel kracht uit je armen moeten gaan halen waardoor je daar last van kan krijgen.

Een fitte man van 40 jaar oud moet zich minstens 40 keer kunnen opdrukken, voor een vrouw van dezelfde leeftijd is dit 16 keer.

Als je elke dag deze oefening herhaalt en steeds een beetje uitbreidt zal je lichaam sterker worden en dit zie je terug in je figuur.

familie-van-dokkumburg-fransieees-gymles-opdrukken

Filmpje

Toe aan meer uitdaging? Doe dan deze 30 dagen Push-up challenge

familie-van-dokkumburg-30-dagen-push-up-uitdaging

familie-van-dokkumburg-frans-vandokkumburg4

Dit bericht is geschreven door Frans van Dokkumburg

Een reactie op “Fransieee’s Gymles – Opdrukken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *