Frans trekt de voetbalschoenen weer aan

voetbalschoenen voetballen

Na jaren van afwezigheid is het weer tijd voor Frans om de voetbalschoenen aan te trekken. Zal hij nog steeds een balletje kunnen trappen of is het te lang geleden en bakt hij er niks meer van?

Voetbal

Sinds dat ik een kleine jongen was heb ik op voetbal gezeten. Het begon als 5-jarige toen ik bij V.V. Steenwijk ben gaan voetballen. Hier heb ik mijn hele jeugd gevoetbald waarna ik als een (digitale) nomade door de regio ben gaan zwerven en vervolgens bij voetbalclubs V.V. Steenwijker Boys, Olde Veste, Giethoorn en De Blesse ben gaan voetballen. In al die jaren ben ik maar 1x kampioen mogen worden en dat was bij de V.V. Steenwijker Boys.

De schade die ik ‘opgelopen’ heb tijdens het voetballen heb ik gelukkig ruimschoots kunnen goedmaken toen ik ben gaan zaalvoetballen. Hier heb ik gelukkig meerdere malen de ‘kampioensschaal’ omhoog mogen houden doordat ik in het winnende team zat.

Terug naar het voetbal. In 2010 ben ik gestopt met voetballen omdat ik toen een aantal maanden ben gaan reizen door onder andere Australië en Nieuw Zeeland. Na deze wereldreis ben ik begonnen met hardlopen en zaalvoetbal en toen was er geen tijd meer om te voetballen.

Toch weer de voetbalschoenen aantrekken!

In al die jaren dat ik niet aan het voetballen was merkte ik eigenlijk waarom het zo lekker was om NIET te voetballen. Je hebt immers elk weekend vrij en hebt geen last van prestatiedruk, voor zover je daar last van hebt als je 3e,4e of 5e klasse voetbalt. ;-0

Toch als je in een eerste elftal voetbalt wordt er van je verwacht dat je 2x in de week traint en daarna op zaterdag of zondag 110% geeft tijdens de wedstrijd. Daar train je immers ook voor. Aangezien voetbal een teamsport is, is het niet tof om je teamgenoten in de steek te laten omdat jij de avond ervoor iets te veel hebt gedronken.

Maar naarmate de jaren verstreken verlangde ik weer terug naar het voetbalveld en met name naar het sociale aspect.

voetbalschoenen voetbalkleding wat heb je nodig

Welke keuze ga ik maken?

Toen ik de keuze in mijn hoofd gemaakt heb was het nu alleen nog even bekijken waar en in welke vorm ik weer ga voetballen. Aangezien ik 36 ben mag ik ook meedoen aan de nieuwe trend 35+ voetbal. Dit is sinds een paar jaar enorm populair omdat je dan 1x in de twee weken op vrijdag een tweetal wedstrijden voetbalt. Ideaal voor mensen die wel willen sporten maar niet willen trainen of er veel tijd aan kwijt willen zijn. Bij ‘d Olde Veste in Steenwijk kan je lid worden, je voetbalschoenen aantrekken en je opgeven voor het 35+ voetbal.

Lange tijd had dit mijn voorkeur maar ik ben uiteindelijk geswitched naar het gewone voetbal. De voornamelijke reden is dat ik van plan ben om straks meer thuis te werken en ik een stok achter de deur nodig heb om uit het huis te komen. Voor wat betreft het 35+ voetbal zou het inhouden dat ik maar 1x in de 2 weken het huis uit kan voor sport. Uiteraard kan ik ook hardlopen of iets anders ernaast doen maar ik merk dat ik wel een doel moet hebben, anders gaat mijn motivatie omlaag en stop ik met sporten.

Waar mag ik weer aan de slag?

Nu het 35+ voetbal bij ‘d Olde Veste het niet wordt, waar ga ik dan aan de slag? Het is V.V. Steenwijker Boys geworden! Hier mag ik mijn kunsten weer vertonen door de voetbalschoenen aan te trekken. Ditmaal niet in het eerste maar gewoon relaxed in het 3e of 4e. Het leuke is dat Ronald ook weer gaat voetballen dus wellicht spelen we straks in hetzelfde elftal. Ik ben echt benieuwd hoe het mij gaat bevallen. De mindset is echt anders dan 10 jaar geleden waar ik toen nog echt leefde voor het voetbal. Toen was het echt ‘vroeg’ naar bed om fit de volgende dag op te staan. En nu; ach we zien het wel. Gewoon lekker een balletje trappen en of we winnen of verliezen zien we dan wel weer. Wel grappig om te constateren dat ik 10 jaar geleden niks had met mensen met deze instelling op het voetbalveld en nu betrap ik mezelf op dat ik dezelfde mindset heb gekregen.

De aankomende tijd zal ik mijn ervaringen delen hoe het mij vergaat. Houdt de website in de gaten voor nieuwe verhalen.

Wil je zelf de voetbalschoenen aantrekken? Er is nog plek bij de SteenwijkerBoys dus meldt je vandaag nog aan!

voetbalschoenen nike oranje

Bekijk hier

voetbalbroek nike zwart

Bekijk hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *