Foto’s uit de oude doos – Familie Ennema

familie-van-dokkumburg-familiewapen-familie-ennema

Oude herinneringen ophalen

Mijn vader is een aantal jaren geleden heel erg druk geweest met de oude fotoboeken die zo door de families zwerven. Er was altijd wel iemand die in een fotoboek keek en zoiets had, owh die foto is mooi en die zou ik wel graag willen hebben, maar die foto’s zitten zo vast geplakt dat ging dus niet lukken. Pa druk in de weer en zo zijn er oude familiefoto’s gekopieerd en bij de happy Family terecht gekomen. Maar wat een werk…

Nu werken Frans en ik met wetransfer, waar je in 1 keer filmpjes en veel foto’s kunnen versturen, super makkelijk en scheelt erg veel tijd. Als we alles per mail zouden doen, dan leggen we volgens mij alles plat. Ook ik vind het erg leuk om verhalen achter de foto’s te kennen, veel weet ik al maar ik zit weleens bij mijn moeder in fotoboeken te bladeren of in laatjes met allerlei foto’s te sneupen en dan vraag ik, wie is dit dan en hoe komt die in ons boek? Geen idee of een neef van een vriendin van een oom. Knap ingewikkeld allemaal en ik raak dan ook regelmatig het spoor bijster. Meestal maak ik een filmpje of een verhaaltje in de avonduren, de kinderen liggen dan op bed en ik word meestal niet gestoord. Meestal he. Hans wil mij namelijk ook een spoedcursus fotoshop/upload/snitch/ennoemallerlei computer gerelateerde  dingen leren. Voor uw beeldvorming, ik zit standaard met een koptelefoon op en laat youtube mijn favoriete liedjes afspelen. Dus ik zit even een flow en ben bezig met oude doos foto’s die ik in mijn computer heb zitten, dus nog niet de foto’s die ergens rondzwerven in een lade, en het bewerken van het filmpje, tekst en muziek erbij zoeken. Drie weken geleden wist ik nog niet eens of ik dat allemaal wel zou kunnen maar Google biedt uitkomst. Het leuke van de website familie van Dokkumburg, is dat later onze kinderen en kleinkinderen herinneringen kunnen ophalen zonder dat er iemand weer druk is met kopiëren en plakken e.d. Mocht het nou zo zijn, je kijkt weer eens in een fotoboek en je hebt zoiets, wat leuk en wat heb ik hier een mooi verhaal bij. Laat het mij even weten via info@familievandokkumburg.nl. Graag de foto dan inscannen of kopiëren en bijvoegen met het verhaal wat bij de foto hoort.

xKa

Filmpje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *