Altijd willen weten wat het woord Familie betekent en hoe de relaties en verwantschappen in elkaar zitten voor bijvoorbeeld die van Dokkumburg?

familie-van-dokkumburg familie relatie familie

Betekenis

Familie is de groep personen waarmee men direct of indirect door middel van één of meer ouder-kind-relaties is verbonden. Binnen een familie kan je één of meerdere gezinnen hebben. Elk gezin heeft vaak een vader en een moeder, wellicht zelfs één of meerdere kinderen. Vaak gebruik je dan de termen Papa, Mama, Zoon, Dochter, Broer, Zus. Als meerdere gezinnen ouders en kinderen hebben komen de termen Oom, Tante, Neef en Nicht naar voren. Krijgt de jongste generatie ook weer kinderen worden de termen Opa, Oma, Pake of Beppe geïntroduceerd. Om één en ander te verduidelijken heb ik het volgende plaatje overgenomen van deze website. Alle verwantschappen of relaties die je ziet is allemaal binnen één familie. Alle relaties worden vaak weergegeven met een duur woord genealogie oftewel een stamboom .

 

familie van dokkumburg stamboom overzicht familie

Meerdere ’titels’

Wat leuk is dat een persoon verschillende ‘titels‘ kan hebben.Als je Frans als voorbeeld neemt is hij voor onder andere René, Marleen, Nick en Ilona een neef. Voor Amylyn, Marinus en Jürgen is hij een oom. Voor zijn oom en tantes een neefje. Tevens is hij de zoon van Hennie en Wiebe en is het kleine broertje van Karin en Ronald. Om als laatste natuurlijk niet te vergeten de partner van Samantha.

Andere talen

Hieronder vindt je een overzicht wat het woord eigenlijk betekent in een andere taal. Wat opvalt is dat de term voor de meeste landen hetzelfde is. Er zijn een paar landen die er een iets andere naam aan geven. Ondanks dat elke taal heel erg divers is zijn sommige woorden verbasterd zoals dit woord er één van is.

Taal

Nederlands

Engels

Frans

Duits

Deens

Grieks

Spaans

Italiaans

Benaming

Familie

Family

Famille

Familie

Familie

οικογένεια

Familia

Famiglia

familie-van-dokkumburg-familie-relaties neef verwantschappen stamboom

Lees meer over de andere Familie Relaties

Klik op het item om naar de desbetreffende relatie te gaan!

familie-van-dokkumburg familie neef relaties

familie-van-dokkumburg familie relaties nicht

familie-van-dokkumburg familie relatie oom

familie-van-dokkumburg familie relatie tante

familie-van-dokkumburg familie relatie broer

familie relatie zus

familie relatie zoon

familie relatie dochter

familie relatie familienaam