En de top 40 van deze week

familie-van-dokkumburg-muziek-bandje-bladmuziek-koptelefoon

De top 40 hedendaags is niet meer wat het geweest is. Waar artiesten vroeger unieke nummers maakte wordt een nummer opnieuw uitgebracht of is het een cover.

Hedendaags de top 40

Als ik onderweg ben naar mijn werk dan heb ik meestal Q Music opstaan. Mattie en Wietze komen dan om 6 uur voorbij en dan weet ik dat ik op tijd ben.

Maar die top 40 van tegenwoordig.

Dan denk ik hé leuk liedje van Rihanna zingt Zara Larsson Lush life, komt helemaal van een ander continent. En het klinkt allemaal hetzelfde.

familie-van-dokkumburg-muziek-bandje-lp

Rag ‘n’Bone man, hij staat momenteel in de top 40 met human, ik vind het een mooi liedje en ik hoorde het eerst op de radio en ik dacht die man zal wel op Louis Amstrong lijken, ik hoorde alleen een stem. Bleek nadat ik de top40 op YouTube had bekeken om een blanke man te gaan, met een wel hele mooie stem. Verkeerde been.

Zo heb ik ooit bij de free record gestaan om een maxi cd te kopen van Paul Young enne nog een zekere iemand, het ging om Senza unna donna. Tja zegt de verkoper, zing dat maar want dan weet ik denk ik wat je zoekt. Uiteindelijk is het wel gelukt.

familie-van-dokkumburg-muziek-bandje-noten

Vroegah

We zaten vroeger klaar om tegelijkertijd de rec en play knop van de cassette recorder in te drukken om zo de jaar mix van Ben Liebrand in te drukken met de wetenschap dat naar ongeveer 30 minuten je heel snel het cassettebandje moest omdraaien. Of je zat te luisteren naar de top 40 om dat ene liedje op te nemen en dan hopen dat de dj er niet doorheen zal praten. Af en toe kocht je een single of lp en later een cd, tegenwoordig download je een liedje via i tunes en betaald daar dan een euro voor.

Of je hoort zo’n leuk liedje, zit het in een weg stem dinges (repeat of niet), hoor je dus niets meer van.

familie-van-dokkumburg-muziek-bandje-cassette

Amper bij te benen

Justin Bieber is ook redelijk opgedroogd en heeft toch wel aanstekelijke liedjes gemaakt op zijn laatste album, alleen de sound hoor ik nu in heel veel nummers terug bij andere artiesten.

Dan hebben we Dua Lipa, ik dacht aan een Indische mevrouw, toen ik die naam hoorde. Ze is geboren in Engeland en haar ouders komen uit Kosovo. Wederom het verkeerde been. Maar wat maakt zij mooie muziek.

Vroeger was het wel duidelijk wie op nummer 1 stond en wie het zong, Prince haalde je er zo uit, Simple Minds idem dito, Michael Jackson, Madonna, Bananarama, U2, UB40, Seal, U96, 2 brothers on the 4th Floor, Spice girls, Destiny Child, het was herkenbaar.

Maar net zoals ik ouder wordt en niet dagelijks naar de radio luister,  vernieuwd de muziek zich natuurlijk in razend tempo via YouTube, Spotify en alle andere social media kanalen. Helaas vernieuwd mijn ouder worden zich wat minder snel 🙂

familie-van-dokkumburg-muziek-bandje-bladmuziek-koptelefoon

Concerten

Toch vind ik het fijn om af en toe een Bruce concert mee te pakken of Madonna die als een idioot over dat podium loopt te razen en dit zonder pauze. En ja ik ben recentelijk naar Justin Bieber geweest en ook al kwam hij  in de Nederlandse media er niet echt genadig vanaf. Die gozer kan zingen en diverse instrumenten bespelen. Zoals Britney af en toe ernstig de fout ingaat met playback houdt Justin gewoon zijn microfoon naar beneden om vervolgens op de bank plaats te nemen en drie akoestische nummers te zingen en te spelen en je hoorde goed wanneer hij Live zong en wanneer hij druk aan het springen was op het podium, want hij hield dan de microfoon langs zijn lichaam, eerlijk toch. Want erg druk doen op het podium en een zuivere nood uit je strot krijgen, ik heb dat nog niet meegemaakt. Ook niet bij Madonna en Bruce wandelt wat heen weer en dat gaat dan wel weer heel goed.

Nu zal mijn dochter meteen denken, yes we hebben een belieber erbij, nee hoor de volgende keer mogen jullie gezellig met een groep meiden er naar toe, want ik weet zeker dat het nog even gaat duren voordat Justin weer in Nederland komt en dan ben je 18+.

familie-van-dokkumburg-muziek-bandje-concert-feest

familie-van-dokkumburg-karin-vandokkumburg2

Dit bericht is geschreven door Karin van Dokkumburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *