Eerste School- en Werk dag na de vakantie

familie-van-dokkumburg - school-en-werkdag

Karin verteld over hoe hun eerste week na de schoolvakantie is geweest. Je gaat naar bed met de wetenschap de vakantie is nu echt voorbij en je weet, dit word een nacht met onderbrekingen, hersenspinsels en iets roods wat je aankijkt als je 1 oog opent en je denkt, okey ik mag nog 2 volle uren slapen en dan  herrie, laat staan van het platte ding wat nog meer herrie gaat maken en ook nog erg veel licht gaat geven.

Mijn eerste werkdag

Zo begint mijn eerste werkdag. Half 5 in de ochtend krijg ik alle herrie apparaten te horen en ik weet dat ik niet meer moet gaan liggen op mijn kussen, anders verslaap ik mij. Dus ik sta op en denk, jeeee ik hou dat vakantie gevoel gewoon vast.  Ik heb een gewoonte als ik zo vroeg moet beginnen. Ik loop eerst naar beneden en zet het koffiezetapparaat aan en wacht tot er een vol kopje in de kan zit en schenk dat in en vervolgens neem ik de koffie en nog een kopje met koud water en een theelepel erin naar de badkamer. Het koude theelepeltje leg ik eerst op mijn linkerooglid en daarna op mijn rechterooglid, word ik wakker van. Een paar slokken koffie en het in de steigers zetten kan beginnen. Vooral veel koud water, dagcrème, make up, haarlak en eventueel en haarknip of iets dergelijks in mijn haar ( hangt van de moodswing van mijn haar af 😉 ) en dan mijn uniform aan. Voor bovenstaand heb ik 50 minuten nodig, in de tussen tijd doe ik de droger aan, haal de vaatwasser eventueel leeg en knuffel Foppe onze hond.

In de auto

Om half 6 stap ik in de auto en check bij mijzelf, weet ik alle codes nog, check dat zit goed. Ik rij van Steenwijk naar Zwolle en ik vind het behoorlijk druk  op de A32, veel vracht verkeer en haastige mensen die onderweg zijn naar hun werk of iets anders. Maar ik heb besloten om het vakantie gevoel vast te houden en besluit om niet met een gang van 140 km te gaan laag vliegen maar lekker 110 km naar Zwolle te rijden, ik weet dat ik dan nog ruim op tijd ben als er geen ongelukken op de weg gebeuren.

Op tijd

Ik ben op tijd op mijn werk en na ongeveer een uur komen de eerste werknemers binnen. Hee hoe was je vakantie en wat heb je allemaal gedaan en waar ben je geweest. Dit kan tot een uur of 8 en dan begint de drukte. Klanten die komen en gaan, vergaderingen, sollicitanten, besprekingen, projecten en noem maar op. Maar is sta nog steeds op Fly and Drive.

De kinderen en manlief

De kinderen hebben ook de eerste schooldag. De avond ervoor zetten we alles al klaar en zorgen we met zijn allen dat de tassen gepakt zijn en dat het ontbijt op scherp staat. We gaan wel een spannend schooljaar in. Marinus start als brugpieper en Amylyn zit in haar examenjaar, Jurgen zit in groep 6 en wil graag in de klassenraad. Kortom spannend.

Mijn man heeft ook zijn eerste werkdag en na afloop zei hij ook, even weer opstarten en het is even druk maar dat hoort erbij. Na de eerste dag van iedereen na de vakantie, kom je er toch wel achter dat we een beetje moe zijn en dat we weer in het ritme moeten komen. Dit duurt een weekje of 2 en dan gaan met die banaan.

Broertjes

Mijn broertjes gaan dit jaar naar het buitenland. Ronald gaat naar Zwitserland om te werken en Frans en Samantha naar Thailand om daar te werken en ervaringen op te doen. Ik ben reuze nieuwsgierig wat er allemaal op hun pad gaat komen en wat voor avonturen ze gaan beleven.

Voor het thuisfront is het even weer wennen, maar dat gaat allemaal goed komen. We zullen mooie foto’s voorbij zien komen.

Op het moment dat ik dit typ is er een volle week voorbij, iedereen is toch wel een beetje moe van alle indrukken en het op tijd opstaan.

Vandaag hadden we het afscheids/vakantie/Thailand/Werk van Frans en Sem in Baarlo, vooral niet hard rijden want dan zit je in Zwartsluis. Maar een leuke middag beleefd en toch ook wel een beetje raar. Ondanks dat ze eerder al een tijdje op reis zijn geweest.

En ik hou nog steeds vast aan het vakantiegevoel. Morgen kan ik en de rest van mijn gezin uitslapen en dat kunnen we goed, zelfs onze hond hebben we daarin getraind. En we zien wel wat de dag brengt. Maar s’avonds op tijd oogjes dicht en snaveltjes toe.

X Ka

viltstiften bruynzeel

Bekijk hier!

lunchbox ninja lego

Bekijk hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *